MAG45 versterkt positie via strategische overname MRO Industries BV

19/11/2007 16:50



MAG 45 B.V.



MAG45 Holding BV (MAG45) uit Eindhoven heeft vandaag de overname van MRO Industries BV uit Weert afgerond. Deze overname maakt deel uit van MAG45's strategische agenda voor 2007. MAG45 is in 2004 door investeringsmaatschappij Varova overgenomen van Philips. Deze transacties maken deel uit van MAG45's strategie om haar positie te versterken als één van Europa's leidende spelers op het gebied van geïntegreerde toelevering van MRO producten.
Sinds de verzelfstandiging van Philips heeft MAG45 zich toegelegd op het verhogen van de operationele performance, klanttevredenheid en winstgevendheid. Daarmee is een uitstekende basis gelegd voor verdere versterking van haar positie als toonaangevend Europees handelshuis gespecialiseerd in de integrale toelevering en beheersing van technische productpakketten, met name op het gebied van MRO (maintenance, repair en operations).
De overname van MRO Industries is een volgende belangrijke stap in de realisatie van MAG45's groeistrategie. Om deze strategische agenda verder te completeren is MAG45 in de afrondende fase van een overname van een industriële groothandel in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.
MRO Industries past vanuit een klanten-, portfolio- en vaardighedenperspectief goed bij MAG45 en zal direct een bijdrage leveren aan de winstgevendheid MAG45 neemt 100% van de aandelen MRO Industries over van investeringsmaatschappij Nimbus uit Zeist. Met een sterke klantenbasis in België en Nederland heeft MRO Industries zich ontwikkeld tot belangrijke technische groothandel in deze regio. Daarnaast heeft het bedrijf een sterk elektrotechnisch en gereedschappen product- en kennisportfolio. Dit is een strategische verdieping van MAG45's elektrotechnische pakket en verder een goede aanvulling op MAG45's productportfolio, dat onder meer werktuigbouwkundige en elektronische componenten en ruwe materialen behelst. Deze uitbreidingen sluiten naadloos aan op de strategische Integrated Supply propositie van MAG45. De MRO Industries activiteiten uit Weert zullen worden ondergebracht bij MAG45 in Eindhoven. Het kantoor in Lummen zal worden voortgezet en zal ook worden ingezet ter ondersteuning van MAG45's Belgische klanten. Na de transactie zal veel aandacht uitgaan naar het verbeteren van de operationele performance en het verhogen van de klanttevredenheid bij de huidige MRO Industries klanten.
Boels spreekt haar vertrouwen uit in deze combinatie
Machine- en gereedschappenverhuurder Boels uit Sittard spreekt haar vertrouwen uit in de overname, door het aangaan van een strategische samenwerking met MAG45. MAG45 zal onder dit eerste nieuwe contract in deze combinatie verantwoordelijk zijn voor de belevering van alle MRO artikelen aan de 170 vestigingen van Boels in Europa. Voor Boels stond in deze beslissing centraal dat MAG45 de vaardigheden van MRO Industries Persbericht
Eindhoven, 19 november 2007
2
behoudt, uitbreidt en verstevigt. Volgens Frank Severens - Hoofd Inkoop bij Boels - zijn bedrijfscontinuïteit en operationele performance de belangrijkste hoekstenen voor succesvolle samenwerking: "De oplossingsrichting zoals ontwikkeld door MRO Industries in combinatie met het track record en de propositie van MAG45 bieden voldoende zekerheid om deze strategische verbintenis aan te gaan."
Over MAG45
Als voormalig onderdeel van Philips heeft MAG45 zich na de verzelfstandiging onder investeringsmaatschappij Varova ontwikkeld tot één van de leidende Industriële Integrators in Europa. MAG45 verzorgt de volledige inkoop, besturing en beheersing van industriële inkooppakketten voor haar klanten. De doelstelling hiervan is het realiseren van substantiële integrale kostenreducties door het geïntegreerd optimaliseren van inkoop en logistiek. Als één van de voorlopers op het gebied van Integrated Supply services heeft MAG45 de afgelopen jaren een sterk succesvol track record opgebouwd in de medische-, high tech-, en elektronische industrie. De kern voor dit succes is gelegen in het voeren van een onafhankelijk en breed product assortiment (mechanische en elektr(on)ische componenten, gereedschappen, materialen en specials), een brede basis in logistiek- en projectmanagement, sterke IT-vaardigheden en jarenlange industriële inkoopervaring. MAG45 heeft kantoren in Nederland, België, Tsjechië, Polen, Engeland, Ierland en China. Over Varova
Varova is een onafhankelijke Nederlandse hands-on investeringsmaatschappij die waarde creëert door actieve participatie in middelgrote ondernemingen. Varova heeft in 2004 MAG45 overgenomen van Philips. Na een succesvolle strategische herpositionering en herstructurering is MAG45 nu een gezonde, winstgevende en snel groeiende onderneming. Na het succesvol invullen van de eerste fase van de strategische agenda voor MAG45 concentreert Varova zich nu met name op het verder uitvoeren van de buy-and-build strategie. In 2006 heeft Varova HTP Tooling overgenomen van Philips. HTP Tooling is een high-end matrijzen maker, gespecialiseerd in matrijzen voor optische toepassingen. Na het vormgeven en implementeren van een strategisch, operationeel en commercieel verbeterprogramma heeft HTP Tooling zich sterk gepositioneerd in de voor haar belangrijke markten. In 2007 heeft Varova een meerderheidsbelang verkocht aan een strategische partner, het beursgenoteerde Innoconcepts. Varova is nog steeds verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering.





http://www.mag45.com