Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (19-11)

TILBURG, 19 november 2007

Stomdronken vrouw botst tegen huis

TILBURG: Een 45-jarige Tilburgse veroorzaakte zondagavond 18 november rond 22.10 uur een verkeersongeval op het Korvelplein. De vrouw botste tegen een lantaarnpaal en gedeeltelijk tegen een woning aan. De voorzijde en rechterkant van de auto raakten flink beschadigd. Enkele stenen van de woning waren licht beschadigd door de aanrijding. De vrouw kwam met de schrik vrij. De vrouw onder invloed van alcohol en werd gearresteerd. In het politiebureau onderging zij een ademanalyse, wat een uitslag van 1.050 ug/l opleverde. Haar rijbewijs is meteen ingevorderd. Ze kreeg een rijverbod van 13 uur opgelegd. Voor het veroorzaken aanrijding onder invloed van alcohol heeft de politie proces-verbaal opgemaakt.

Geweld in oude ruzie

TILBURG: Op zondag 18 november 2007, omstreeks 21.38 uur, ontstond er ruzie in Margarethadreef in Tilburg. De politie verrichtte daarbij twee arrestaties om de gemoederen te bedaren. Een 39-jarige Tilburger werd bij zijn voordeur aangevallen door een 43-jarige Tilburger. De reden van het geweld was een oude ruzie tussen beide mannen. Het slachtoffer was geduwd en geschopt toen de verdachte de woning van het slachtoffer binnendrong. Het slachtoffer raakte daarbij licht gewond geraakt en deed aangifte van mishandeling en huisvredebreuk. De politie ging over tot de arrestatie van de verdachte, die onder invloed van alcohol verkeerde.
Ook de 19-jarige zoon van de verdachte en de vrouw (37) van het slachtoffer werden gearresteerd. Zij verstoorden de openbare orde door elkaar in de haren te vliegen.
Alle drie de verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau, waar proces-verbaal tegen hen werd opgemaakt.

Arrestatie vanwege openbare dronkenschap
TILBURG: Een dronken man viel voorbijgangers lastig op de Lourdesstraat. Dat gebeurde zondagavond 18 november om 20.20 uur. Gewaarschuwde agenten stuurden de dronkenlap weg. Even later stond hij even verderop (Prinsenhoeven) midden op de rijbaan het verkeer tegen te houden. Hij werd gearresteerd en kreeg een bekeuring voor openbare dronkenschap.
Ook een 24-jarige Tilburger werd daarbij opgepakt omdat hij zich, ondanks diverse waarschuwingen, met de arrestatie bemoeide.

Auteur: Jeroen Steenmeijer