Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (19-11)

OOSTERHOUT NB, 19 november 2007

Vechtersbazen door politie opgepakt

GILZE: Zondagavond 19 november kreeg de politie rond 19.30 uur melding van een vechtpartij in een horecagelegenheid in Gilze. Ter plaatse bleek dat drie aanwezige medewerkers gevochten hadden met twee nog onbekende mannen. Volgens de slachtoffers ging het om twee dronken mannen. In de zaak lag het interieur omver. Een van de aanwezigen was bij het geweld licht gewond geraakt. Via omwonenden kreeg de politie het kenteken van de vluchtauto aangereikt. Aan de hand van het kenteken kon de politie de bewuste auto opsporen. Die stond geparkeerd bij een woning in Breda. Rond 21.00 uur ging de politie de bewuste woning binnen. Daarbij zijn vier aanwezige personen gearresteerd:
- Een 37-jarige man uit Gilze

- Een 40-jarige man uit Breda

- Een 47-jarige vrouw uit Breda

- Een 47-jarige man uit Breda
De 47-jarige man en vrouw uit Breda zijn korte tijd later weer in vrijheid gesteld. Zij hadden niets met het voorval te maken. De twee andere arrestanten zitten nog vast en zijn in verzekering gesteld. Vooralsnog lijkt het te gaan om een wraakactie in een oude vete.

Zonder rijbewijs én dronken achter het stuur

OOSTERHOUT: In de nacht van zondag 18 november op maandag 19 november controleerde de politie de bestuurster van een personenauto. Dat gebeurde rond 02.30 uur op de Bredaseweg. De 35-jarige vrouw uit Breda had alcohol gedronken. Om die reden werd ze gearresteerd en moest ze mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 590 ug/l. De agenten maakten proces-verbaal tegen de vrouw op en wilden haar rijbewijs invorderen. De vrouw had echter geen Nederlands rijbewijs. Vanwege een langdurig verblijf in België had ze in 2003 haar oorspronkelijke Nederlandse rijbewijs om laten te zetten naar een Belgisch rijbewijs. Bij permanente terugkeer naar Nederland had ze de omzetting niet ongedaan gemaakt. Dat is verplicht binnen 180 dagen na vestiging in Nederland. Uiteraard wordt deze overtreding in het proces-verbaal meegenomen.

Dronken automobilist veroorzaakt ongeval

OOSTERHOUT: Een 27-jarige Oosterhouter veroorzaakte zondagavond 18 november rond 19.00 uur een verkeersongeval op de Tilburgseweg. De man botste achterop een geparkeerde auto, die in een parkeervak stond. Door de klap vloog de geparkeerde auto met de voorzijde tegen een boom, waardoor ook aan de voorkant schade ontstond.
De Oosterhouter was onder invloed van alcohol en werd gearresteerd. In het politiebureau onderging hij een ademanalyse, wat een uitslag van 750 ug/l opleverde. Zijn rijbewijs is meteen ingevorderd. Voor het veroorzaken aanrijding onder invloed van alcohol heeft de politie proces-verbaal opgemaakt.

Politie laat 888 automobilsiten blazen bij alcoholcontrole in Dorst

OOSTEIND: Het Verkeershandhavingsteam van de Politie Midden en West Brabant hield op op 18 november 2007 een alcoholcontrole op de Bovensteweg te Oosteind (gemeente Oosterhout). Door de agenten zijn in totaal 888 blaastesten afgenomen van passerende automobilisten. Vier bestuurders van personenautos werden gearresteerd vanwege een te hoog alcohol percentage:

- 26-jarige vrouw uit Waspik. Uitslag 505 ug/l
- 58-jarige vrouw uit Waspik. Uitslag 335 ug/l
- 67-jarige man uit Oosterhout. Uitslag 305 ug/l
- 58-jarige man uit Oosterhout. Uitslag 350 ug/l

Het rijden onder invloed van alcohol is een misdrijf. Bij relatief lichte overschrijdingen van de alcohollimiet (tussen 220ug/l en 350 ug/l), geeft de politie de overtreder een bekeuring. Zwaardere overtredingen (boven 350 ug/l) worden voorgelegd aan het Openbaar Ministerie. Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd. Bij een Beginnend Bestuurder vordert de politie het rijbewijs in vanaf 350 ug/l. Strafbaar is een beginnend bestuurder al bij een ademalcoholgehalte van 88 ug/l.

Pinnen met gestolen pinpas in Bureau Brabant

WAALWIJK: Maandagavond 19 november besteedt de politie in Bureau Brabant aandacht voor een misdrijf in Waalwijk. Een nog onbekende dader pinde op 21 juni jl. in Waalwijk met een gestolen pinpas van een bejaarde mevrouw (77 jr) uit Waalwijk. Dat gebeurde kort na de diefstal van de bewuste pinpas. Aan de kijkers worden beelden vertoond van de pinner. De politie vraagt in de uitzending of iemand de man mogelijk herkent.

De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 19 november om 19.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald (behalve om 20.00 uur en 22.00 uur), de laatste uitzending is op dinsdag 20 november om 17.00 uur.

Gooien met halvegare frikandel levert bekeuring op

GILZE: Een 27-jarige inwoner van Gilze is zondagavond 18 november door de politie opgepakt. De man gooide iets tegen een passerende politie auto aan. Bij nader onderzoek bleek het om een frikandel te gaan. De man verklaarde dat hij de frikandel naar de politieauto gooide aangezien hij deze niet lekker vond omdat hij niet helemaal gaar was. De man kreeg een bekeuring van 50,-l voor zijn actie.

Arrestatie na bijna aanrijding

GEERTRUIDENBERG: Een 51-jarige vrouw uit Oosterhout deed aangifte van poging tot doodslag. Een familielid probeerde haar vrijdag 8 november opzettelijk aan te rijden. Dat gebeurde op de Venestraat in Geertruidenberg. De bewuste auto kwam via de stoep in de richting van het slachtoffer gereden en miste haar op korte afstand. De vrouw was erg overstuur van het voorval en deed aangifte bij de politie. Een langslepend familieconflict ligt vermoedelijk ten grondslag aan het strafbare feit.
De verdachte, een een 52-jarige inwoner van Dorst is zondag 18 november opgepakt op verdenking van het voorval. Hij is in verzekering gesteld en wordt verhoord.

Brandwond bij verkeersongeval

WAALWIJK: Maandagochtend 19 november behandelde de politie een verkeersongeval op de kruising Putstraat met de Mgr. Zwijsenstraat te Waalwijk. Het ongeluk gebeurde rond 08.30 uur toen een 38-jarige Waalwijker op zijn bromfiets vermoedelijk door rood licht reed. Hij kwam in aanrijding met een bestelbus die bestuurd werd door een 34-jarige vrouw uit Waalwijk. De bromfietser en zijn passagiere (10 jr) kwamen ten val. Het tienjarige meisje raakte bij het ongeval gewond aan haar been. Ze liep een brandwond op. Zij is door de GGD is zij ter plaatse behandeld en vervolgens naar haar huisarts gebracht. De politie maakte proces-verbaal op en trad verkeersregelend op.

Auteur: Jeroen Steenmeijer