Persbericht

Nieuw wereldwijd onderzoek Kroll Ontrack toont grote gebreken in compliance-beleid

Hoofddorp, 19 november 2007 - Uit wereldwijd onderzoek van Kroll Ontrack, toonaangevend aanbieder van data recovery, blijkt dat vele bedrijven data recovery niet betrekken in hun compliance-beleid. Hiermee stellen die bedrijven zich bloot aan aanzienlijke risico s. Ondanks dat 78 procent van de respondenten data recovery het belangrijkste onderdeel vindt van een compliance-plan, blijkt dit bij slechts de helft deel uit te maken van het bedrijfscompliance-beleid.

Voorschriften zoals SOX, HIPPA, PCI, FACTA, ISO, etc., laten zien dat bedrijven de verplichting hebben hun data te beschermen. Zij moeten een gedegen poging doen beschadigde of verloren data te herstellen of terug te halen. De gevolgen van non-compliance kunnen ernstig zijn voor een bedrijf. Dit kan mogelijk resulteren in boetes, verminderde aandeelwaarde, verlies van klantvertrouwen en verlies van omzet. Het is daarom verassend dat 46 procent van de respondenten niet zeker is of hun bedrijf beschikt over een beleidsplan om te voldoen aan de bewuste regelgevingen.

Met het oog op de mogelijke consequenties is het schrikbarend dat bijna de helft van de respondenten, 43 procent, niet gelooft dat het bedrijf waar zij werken hun back-up systemen test om te zien of data hersteld of teruggehaald kan worden. Aangezien natuurrampen, menselijke vergissingen en soft- en hardware-storingen onvoorspelbaar zijn, bewijst dit dat cruciale elektronische data het gevaar loopt te verdwijnen of niet hersteld te kunnen worden.

Terwijl data recovery in toenemende mate gelijk staat aan disaster recovery, toont dit onderzoek aan dat data recovery nog steeds niet overal een essentieel onderdeel is van het compliance-beleid, zegt Rob Douben, country manager Nederland bij Kroll Ontrack. Gezien het enorme aantal informatiegeoriënteerde voorschriften zouden bedrijven een data recovery-aanbieder onderdeel moeten maken van hun compliance-beleid. Dit is noodzakelijk voor het geval zich onverhoopt dataverlies voordoet. De belangen zijn te groot om het risico te lopen vitale bedrijfsinformatie te verliezen.

Om bedrijven te helpen potentiële boetes voor non-compliance te voorkomen, adviseert Kroll Ontrack niet alleen een aangewezen aanbieder van data recovery te selecteren, maar ook de naam en contactinformatie van deze aanbieder vast te leggen in het complete compliance-beleid van de organisatie. Het opnemen van de aanbieder in het elektronisch aankoopsysteem verzekert een gemakkelijk en efficiënt herstel van data.

(377 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Data Recovery
Door zijn Ontrack® Data Recovery-producten en -diensten is Kroll Ontrack de grootste, meest ervaren en technologisch vooruitstrevende aanbieder van data recovery-producten en -diensten wereldwijd. Ontrack Data Recovery helpt bedrijven en consumenten hun verloren of aangetaste gegevens terug te halen van allerlei typen operationele systemen en media- en opslagapparaten. De onderneming maakt hierbij gebruik van zijn honderden eigen tools en technieken via doe-het-zelf, remote en in-lab-oplossingen.

Over Kroll Ontrack Inc.
Kroll Ontrack biedt technologiegestuurde diensten en software om zowel gerechtelijke-, zakelijke- en overheidsinstanties als consumenten te helpen efficiënt en kosteneffectief hun gegevens terug te halen, te zoeken, te analyseren, te produceren en te presenteren. Naast zijn prijswinnende software suites biedt Kroll Ontrack data recovery, advanced search, papieren en elektronische discovery, computer forensics, ESI-consulting en trail consulting en presentatiediensten. Kroll Ontrack is een technologische dienstendivisie van Kroll Inc.,een wereldwijd leider in risk consulting. Kijk voor meer informatie over Kroll Ontrack en zijn diensten op www.krollontrack.com ; www.ontrackdatarecovery.nl ; www.engeniumsearch.com ; www.trialgraphix.com.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Ilona de Bok of Renate van der Wal bij LEWIS, het IT PR bureau. Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: ilonadb/ renatew@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com

LEWIS Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com