PvdA Rotterdam


Vogelaarwijken: de stand van zaken in Noord

Wo 7 Nov 2007 - Jeroen Meijdam

Discussieavond over de besteding van Vogelaargelden in Rotterdam Noord

Op 19 November om 19.30 houdt de PvdA Rotterdam Noord een discussie- en informatieavond voor iedereen die geïnteresseerd is. De bijeenkomst vindt plaats in het Atrium van het Humanitas gebouw aan het Bergwegplantsoen 10, vlakbij Correct. Doel van de avond is helder te krijgen wat de stand van zaken is voor de Vogelaarwijken in Noord. Minister Vogelaar heeft Bergpolder, het Oude Noorden en de Provenierswijk aangewezen als probleemwijken. Met de Vogelaargelden en de nodige motivatie in de wijk moeten deze drie wijken tot prachtwijken omgetoverd worden.

Hiertoe is eerder door de deelgemeente Noord een wijkactieplan uitgewerkt, mede op basis van een inventarisatie van de wensen van wijkbewoners in de drie betrokken wijken. Inmiddels is besloten dat voor Bergpolder gedurende 10 jaar 2,9 mln. per jaar beschikbaar komt en voor Rotterdam Noord (Oude Noorden en Provenierswijk samen) 12,4 mln. per jaar. Voor 30 november moeten de gemeente en deelgemeente samen met lokale partijen (waaronder de woningcorporaties) de financiele paragraaf van dit wijkactieplan uitwerken. Sprekers zijn namens de deelgemeente Richard Scalzo, dagelijks bestuurder van Deelgemeente Noord en namens de gemeente Dominic Schrijer, Wethouder Grote Steden Beleid van Rotterdam. Onderwerpen zullen zijn: de stand van zaken van de Vogelaarwijken in Rotterdam (Noord) en hoe de inbreng van bewoners tijdens inspraakavonden is meegenomen. De bestuurders geven verder hun visie op de ontwikkeling van de wijken in de komende jaren.

Wij nodigen iedereen uit die geïnteresseerd is in Rotterdam Noord en de toekomst daarvan. U bent van harte welkom met uw vragen en opmerkingen.