Antillenhuis


Statia Day op waardige wijze gevierd in Rotterdam

Mw. Anson-Leerdam in gesprek met vlnr Breeveld, Comenencia en Severina (Foto: Antillenhuis/PevryPress)

Het was zondag feest in Rotterdam. Vele Statianen gaven oproep aan een uitnodiging van de organisatie Friends of Statia om Sint Eustatius Dag te vieren. Dit ging gepaard met muziek, hapjes, taarten, drinken, een debat en enkele korte toespraken.

De viering startte omstreeks 14:00 uur met het zingen van de volksliederen van Nederland, de Nederlandse Antillen en Sint Eustatius en een welkomstwoord door de voorzitter van Friends of Statia, mw. Lynette Anson-Leerdam, gevolgd door een inleiding door Paul Comenencia, de Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen. De heer Comenencia gaf op verzoek van Friends of Statia een uitleg over de toekomstige status van Sint Eustatius in relatie tot Nederland.

Namens de Stichting Welzijnsorganisatie Antillianen en Arubanen (SWA) sprak directeur Henri Breeveld. Namens het Overlegorgaan Caribische Nederlanders sprak bestuurslid Gilliane Smith.

Hierna volgde een forum geleid door mw. Balentina en de heer Van Putten over de nieuwe staatkundige ontwikkelingen met in het forum de heer Comenencia, mw. Smith en namens MAAP de heer Ruben Severina.

De viering eindigde omstreeks 20:00 uur na optredens door onder andere Cadence & Co., Willy Djaoen & Co., Deejay Atlas, Benjamin Arthus & I.C., Victory en Deejay The Godfather.

Voor meer informatie omtrent de activiteit telefoon Lynnette Anson 06-18183108. Voor foto's en/of andere aangelegenheden Norman Serphos, voorlichter / woordvoerder Antillenhuis serphos@kgmna.nl
---

Gepubliceerd op: 18-11-2007 Bron: Antillenhuis