Gemeente Deventer



Deventer Buiten: Wedstrijd voor eiken meubilair op de rustpunten

Er komt een wedstrijd voor het ontwerpen van eiken meubilair voor de Rustpunten. Daarvoor worden eiken gebruikt die zijn omgewaaid tijdens de laatste grote storm. Ook een aantal eiken van de Oerdijk in Okkenbroek is na de kap beschikbaar. Op die manier wordt het duurzaam eikenhout hergebruikt.

Zagen in de Bolwerksmolen
Het plan voor het meubilair is afkomstig van de werkgroep Rustpunten van de Stichting Recreatie Deventer Buiten. De werkgroep gaat zelf een deel van het duurzame eikenhout verzagen met een mobiele zaagmachine. Een ander deel gaat naar de net gerestaureerde Bolwerksmolen. Een deel van de kosten komt uit het budget van Wijkaanpak.

Het gaat om tenminste 25 sets tafels en banken. In totaal zijn er vijftig rustpunten, waar passanten tegen kostprijs koffie en thee kunnen krijgen. De helft van de rustpunten is in de gemeente Deventer

Wedstrijdvoorwaarden
Iedereen kan meedoen aan de ontwerpwedstrijd voor het meubilair die is uitgeschreven door de Stichting Recreatie Deventer Buiten, de Sallandse gemeenten en de Stichting IJssellandschap. Het ontwerp moet passen in het Sallands landschap en eenvoudig te produceren en op te bergen zijn. Het beste ontwerp wordt beloond met een prijs van duizend euro!

Alle voorwaarden en criteria kunt u aanvragen via e-mail wedstrijd@rustpunt.nu of via de website www.rustpunt.nu

Inzendingen graag vóór 1 maart 2008 insturen. Kijkt u op de website voor het adres. Natuurlijk wordt het winnende ontwerp uitgevoerd!

Publicatiedatum: 19-11-2007
Bolwerksmolen

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging maandag 19 november 2007