Gemeente Utrecht

Een Zuilense 'Rondom 10' over veiligheid

Vinden de inwoners van Zuilen dat het veiliger is geworden in hun wijk? Dat horen we tijdens een speciale Zuilense 'Rondom 10' op dinsdag 20 november in de Bethelkerk (Burg. Norbruislaan 1), start 20.00 uur. Burgemeester Brouwer-Korf opent de avond en praat de bewoners bij over de resultaten van twee jaar Utrecht Veilig! in Zuilen. Daarna is het woord aan de bewoners zelf. Cees Grimbergen, bekend van het tv-programma Rondom 10, leidt de discussie.

Veiligheid is het centrale thema van deze speciale Zuilense 'Rondom 10'. Sinds januari 2006 is Zuilen Noordoost urgentiegebied van Utrecht Veilig!, een initiatief van gemeente, politie en openbaar ministerie om Utrecht veiliger te maken. Het doel is de criminaliteit en overlast terug te dringen en het gevoel van veiligheid te vergroten. Met succes, bleek uit de cijfers over 2006.

Zijn de criminaliteitscijfers in 2007 nog verder gedaald? En wat betekent dat voor de toekomst? Kan Zuilen nog op extra aandacht van gemeente en politie rekenen? En waar moet die aandacht zich op richten? Burgemeester Brouwer-Korf geeft antwoord op deze vragen.

Bewoners aan het woord

Maar de hamvraag blijft of de inwoners van Zuilen het ook veiliger vinden geworden in de wijk. De gemeente, politie en het openbaar ministerie zijn zeer benieuwd naar de mening en ervaringen van bewoners. Want wat de cijfers ook zijn, het gaat erom dat de mensen in de wijk ook vinden dat het veiliger is geworden de afgelopen tijd. Tijdens de bijeenkomst is er volop ruimte om vragen te stellen. Of de discussie aan te gaan met de burgemeester, politie, het openbaar ministerie en anderen die werken aan de veiligheid in de wijk.

Zuilense rapper

De avond wordt afgesloten door de Zuilense rapper Yassin Beqqali, beter bekend als Bay-g. Hij maakt voor de gelegenheid een speciale rap over Zuilen, jongeren en veiligheid.

U bent hierbij uitgenodigd om tijdens deze bijeenkomst aanwezig te zijn. Graag horen wij van u of u aanwezig bent.

Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met

Gonny Thijssen

Communicatiemedewerker Wijkservicecentrum Noordwest

E-mail g.thijssen@utrecht.nl

Telefoon 030 - 286 90 32