Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 12 november 2007

Uniek samenwerkingsverband brengt jongerenproductie Strada

Dans, theater, film en fotografie komen samen in theaterproductie

Strada is het verhaal van jonge straatartiesten, opgebouwd uit een twintigtal clipachtige scènes, met dans, theater, film en fotografie. De productie is losjes gebaseerd op de film 'La Strada' van Fellini uit 1954. Strada speelt zich niet af op een podium voor in de zaal, maar overal om je heen.

Strada is een coproductie van Bekijk 't, theatergezelschappen ISH en rZpkt in samenwerking met Foam_Fotografiemuseum Amsterdam.

Strada vertelt het verhaal van een straatartiest, Zamp, die een meisje meeneemt in zijn bakfiets: Gul. Samen trekken ze rond om op te treden. Dat gaat een tijdje goed, tot ze Matto ontmoeten, een derde straatartiest. Strada vertelt over deze driehoeksverhouding en vooral hoe Matto en Gul zich uiteindelijk weten te ontworstelen aan de machtswellusteling Zamp. Maar Strada draait ook om al die jongeren die hun kunsten vertonen op de straat omdat hun kunsten daar geboren zijn.

Strada wordt gespeeld door Sergio Hasselbaink, Sara Lima, Lynn Bartels, Ruben Solognier, Michael van Beek, Lotte Lammers en Sofian Abayahya.

concept en idee: Bekijk 't i.s.m. rZpkt
script en regie: Dick van den Heuvel
choreografie: Marco Gerris en Enigma Huijzer muziek: Fons Merkies
fotografie: Jasper Groen

Speelperiode: try-outs van 20 t/m 23 november, voorstellingen van 26 t/m 30 november 2007, dagelijks om 11.00 en 14 .00 uur in het Machinegebouw van de Westergasfabriek, Amsterdam. Op vrijdag 30 november is er een avondvoorstelling om 20.30 uur. In 2008 volgt een landelijke tournee.

De landelijke Bekijk 't tournee 2007-2008 is vrijwel volledig gericht op scholen. Aan de voorstelling worden workshops gekoppeld waarin de scholieren zelf actief aan de slag kunnen met een van de kunstvormen uit de voorstelling. Bekijk 't richt zich vooral op scholieren op VMBO en in het praktijk- en speciaal onderwijs.

Actuele informatie over Strada: www.bekijkt.nl

Strada wordt mede mogelijk gemaakt door: het VSBfonds, de Mondriaan Stichting, de VandenEnde Foundation, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, het Lindeweyfonds van het Prins Bernhard Cultuurfonds, de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling van de gemeente Amsterdam en het Ministerie van OCW en N=5. Met dank aan: CJP, BeamSystems en de Westergasfabriek BV.

----------