Gemeente Soest

Centrum voor natuur- en milieueducatie

Datum: 13/11/2007

De Kwekerij tijdelijk omgebouwd tot Milieulab!

Van 20 november 2007 tot en met 23 januari 2008 is het centrum voor natuur- en milieueducatie (CNME) de Kwekerij aan de Molenstraat 157 ingericht als "Milieulab!" U kunt CNME de Kwekerij in deze periode bezoeken op dinsdag, woensdag en donderdag van 13.00 - 16.30 uur. Tijdens de kerstvakantie is het centrum gesloten.

In het Milielab kunnen kinderen (10-13 jaar oud) een tiental onderzoeksopdrachten doen. De opdrachten, experimenten en onderzoekjes gaan over het gebruik van duurzame energiebronnen (water, wind en zon), energiebesparing en stevigheidprincipes.

20 groepen 7 en 8 van basisscholen uit Soest en Soesterberg komen voor het speciaal ontwikkelde lesprogramma naar de Kwekerij in de genoemde periode. Buiten de schooltijden om kan iedereen het Milieulab bezoeken en de experimenten doen.

Behalve dit lesprogramma krijgen alle scholen ook een energie quickscan aangeboden door de gemeente Soest. Aan de hand van de uitlag van deze scan kunnen scholen besluiten of ze wel of niet mee willen doen aan het programma Check it out! Bij dit programma, dat zich dus in en rond de eigen school afspeelt, gaat energiebesparing gelijk op met educatie.

Iedereen op de school - bestuur, directie, leerkrachten, leerlingen en ouders - wordt door dit programma betrokken bij het energiegebruik op school, de mogelijkheid energie te besparen en dus ook bij het verminderen van de CO2-uitstoot. We hopen natuurlijk dat veel scholen, na het lesbezoek en de energie quickscan, kiezen om mee te doen aan het programma "Check it out".

Meer informatie over "het Milieulab!" en "Check it out": Tanja van Leeuwen (6093454) of Johan Simon (6093202) of milieucentrum@soest.nl.

.