Gemeente Papendrecht

8 november 2007

Presentatie plan park Noordhoekse Wiel
Het definitieve plan voor park Noordhoekse Wiel wordt dinsdag 20 november gepresenteerd aan alle belangstellenden. Tussen 20.00 en 21.30 uur is iedereen welkom tijdens een inloopavond in de Spil aan de Stellingmolen 184 om de plannen en de planning van de werkzaamheden te horen en te zien.
In de voorbereiding op vernieuwing van park Noordhoekse Wiel werd onder meer een wandeling door het park gemaakt met belangstellenden, omwonenden, gebruikers van het park en vertegenwoordigers van de gemeente. Die laatste groep sprak verder met onder meer verschillende belangengroepen. Alle ingediende wensen en ideeën voor het park werden op een rij gezet en in een conceptplan opgenomen dat op 13 juni werd gepresenteerd. De opmerkingen daarop zijn meegnomen in het plan dat nu wordt gepresenteerd.

Bezoek aan zestigjarig huwelijkspaar
Het echtpaar Van Mourick-Boer was 1 november zestig jaar getrouwd, burgemeester De Bruin bezoekt het paar dinsdag 13 november om 16.00 uur om hen hiermee te feliciteren.
Vertegenwoordigers van de pers zijn welkom in hun woning aan de Markt 35.

Piet van Mourick werd geboren in Zevenbergen op 10 augustus 1925, op 7 mei 1927 werd Bep Boer te Papendrecht geboren. Toen Piet zo'n 62 jaar geleden bij zijn tante in Papendrecht logeerde, kwam hij Bep daar tegen op de pont. Zo'n twee jaar later - op 1 november 1947 - zijn Piet en Bep getrouwd. Zij kozen Papendrecht als woonplaats en zijn daar altijd blijven wonen. Piet werkte veertig jaar bij matrassenfabriek Pullman in Zwijndrecht. Bep werkte lange tijd als hulp in de huishouding bij de familie Dekker in Papendrecht. Met hun dochter vormden ze een sportief gezin, dat geruime tijd lid was van gymnastiekvereniging Olympia. De familie telt inmiddels ook twee kleinkinderen en drie achterkleinkinderen, waarvan de laatste op de dag van het zestigjarig huwelijksjubileum werd geboren.

Cilio: alles over jouw leefomgeving in de Drechtsteden Sinds maandag 5 november vinden jongeren in de Drechtsteden op de website Cilio.nl alles over sport, school, uitgaan en gemeenten in de Drechtsteden.
Bij Cilio zijn het de bezoekers die informatie plaatsen op de site. Nieuws, blogs en multimedia, uiteenlopend van fotoverslagen van voetbalderbies waaraan jezelf meedoet tot filmpjes van je stapavond, van nieuwsberichten uit je eigen straat of buurt tot je laatste belevenissen in een webblog.
Bezoekers kunnen hun eigen pagina maken en vriendennetwerken opbouwen, agenda's opnemen met de activiteiten en evenementen die jou aangaan of interesseren. In de nabije toekomst wordt Cilio uitgebreid met onder meer een chatfunctie, waarmee je met vrienden kunt chatten, maar ook met een hulpverlener of met de burgemeester.
Cilio is ontwikkeld in opdracht van de Drechtsteden Sliedrecht, Alblasserdam, Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht en Dordrecht. Doelstelling is maandelijks ruim 10.000 bezoekers te trekken op Cilio. Het project loopt drie jaar. Ruim honderd studenten van verschillende opleidingen (sport & bewegen, sociaal culturele dienstverlening en recreatie & toerisme) verzorgen voor Cilio service, controle en content.

Parkeergelegenheid bij locatie tijdelijk winkelcentrum De demontage van het tijdelijk winkelcentrum wordt op korte termijn afgerond. Ter compensatie van de oorspronkelijk beschikbare parkeerplaatsen, die tijdens de bouw van het nieuwe winkelcentrum niet gebruikt konden worden, zijn hier indertijd 159 parkeerplaatsen aangelegd. Tot het moment dat de bouw van de parkeergarage Overtoom afgerond is, blijven 130 parkeerplaatsen gehandhaafd. Zolang de bouw nog niet is afgerond, zijn hiermee in de nabije omgeving voldoende parkeerplaatsen beschikbaar voor bezoekers van het nieuwe centrum
De 29 parkeerplaatsen parallel aan de flat van de Constantijn Huygenslaan en de aangrenzende weg - die werd gebruikt voor bevoorrading van Bas van der Heijden en de Hema - worden afgesloten. Het gehele terrein wordt vlak gemaakt en ingezaaid met gras. De winkelunit van Landgraaf wordt in de loop van november gedemonteerd.

Monitor Leefbaarheid en Veiligheid brengt ervaringen en wensen in kaart
Wat ervaart u als prettig in uw wijk en wat juist niet? Wat is rijp voor verbetering binnen de wijk? Dit zijn voorbeelden van vragen waarop het gemeentebestuur graag antwoord wil hebben. Daarom houdt de gemeente in de maand november een enquête onder 2.275 willekeurig gekozen inwoners van Papendrecht.
Het gemeentebestuur verzoekt de ontvangers de enquête in te vullen en terug te sturen. De resultaten worden verwerkt in de zgn. Monitor Leefbaarheid & Veiligheid. Door de enquête in te vullen en te retourneren dragen inwoners bij aan een beter inzicht in de wensen van bewoners van Papendrecht.

Tweede MADD nog groter succes
De tweede editie van MADD in Papendrecht toonde afgelopen zaterdag opnieuw dat je met meer vrijwilligers nog meer succes en lol hebt. De uitdaging was om MADD 2006 te overtreffen en dat is gelukt: iets minder dan 200 vrijwilligers zorgden ervoor dat 13 activiteiten op rolletjes liepen. Zij bezorgden hun medemens, dier en natuur een anders-dan-anders-dag en kregen daar veel blije gezichten voor terug. Dankzij al die vrijwilligers werd MADD 2007 een dag om nog vaak aan terug te denken. De gemeente en het Steunpunt Vrijwilligerswerk Papendrecht bedanken ook alle deelnemende organisaties en de eindeloze rij sponsors voor hun genereuze bijdrage. Ook de onderliggende doelstelling van MADD is in Papendrecht gehaald: in ieder geval verzorgingshuis de Waalburcht heeft er vijf vaste vrijwilligers bij. De `jumping on skates'-clinic van Barbara de Loor ter afsluiting van MADD had over belangstelling niet te klagen. Schaatsen kan overigens nog tot en met vrijdag 3 november. Vrij schaatsen dagelijks van 15.30 tot 20.00 uur en op woensdagmiddag van 13.00 tot 20.00 uur. Voor wie zelf geen schaatsen heeft: er zijn 100 paar schaatsen in verschillende maten te leen tegen betaling van 5 euro borg (retour bij inlevering van de schaatsen).
Foto's zijn te vinden via www.papendrecht.nl onder Actueel

MADD werd gesponsord door: HorecaSterk, Akro Consult, RB Casual, Rovanda bv, Face to Feest, Lésec, Studio 2000Plus, KWS, Autobedrijven Van Wijngaarden, Alert Security, Specialice, Vorm Bouw, Rabobank, Prego, Kleijn Gifts & Goods, Van 't Hoff Autoschade, Schildersbedrijf Groen bv, de Pannenkoekerij, Fixet en gezondheidswinkel Libra.


____________