Gemeente Den Haag

Ontmoeting centraal bij Crossing Borders Teatro Cuatro

Ontmoetingen tussen Hagenaars staan centraal in Teatro Cuatro van 20 tot en met 24 november. Teatro Cuatro is een onderdeel van het Crossing Border Festival. In het festivalpaviljoen vinden overdag 'spannende ontmoetingen tussen Hagenaars' plaats. Kinderen ontmoeten elkaar, senioren en scholieren lezen elkaar voor uit hun favoriete (jeugd)boeken, vrouwen met diverse culturele achtergronden schrijven verhalen, jongeren maken poëzie, live radio en onverwachte optredens.

Bij de opening op 20 november om 17.00 uur is er een talkshow van wethouder Rabin Baldewsingh waarin hij gasten introduceert die deel uitmaken van het 'Ontmoetingen project'. Zo ontvangt hij de directeuren van de Eerste Montessorischool Vogelwijk en de Algemene Hindoestaanse Basisschool, actrice Pascal van den Berg, een medewerker van Moedercentrum Rumoer en een docent van het Varias college.

Bij de opening wordt ook de 'De Mensenbibliotheek' gepresenteerd, een nieuw initiatief van Wijkbibliotheek Schilderswijk en Vadercentrum ADAM. In de Mensenbibliotheek kan iedere Hagenaar bij de bibliotheek langskomen en in plaats van een boek een persoon 'lenen' om een bepaalde tijd mee te spreken. Iedere maand is er een selectie mensen die 'geleend' kan worden. Er wordt geprobeerd om een zo divers mogelijk aanbod van leenbare mensen te presenteren, van zwerver tot bankdirecteur.

Wethouder Baldewsingh zal ook onthullen hoe volgend jaar Haagse inburgeraars bij de Haagse cultuur worden betrokken.