Liliane Fonds start campagne op Dag van de Rechten van het Kind

19/11/2007 12:18



Liliane Fonds



's-Hertogenbosch, 19 november 2007 - Rondom 20 november, de dag die door de Verenigde Naties is uitgeroepen als 'De Internationale Dag van de Rechten van het Kind', start het Liliane Fonds een nieuwe campagne. Door diverse media zal er extra aandacht worden besteed aan het werk van het Liliane Fonds in ontwikkelingslanden en de rechten van kinderen met een handicap die daar leven.

Dag van de Rechten van het Kind
Op 20 november 1989 nam de Verenigde Naties het Verdrag voor de Rechten van het Kind aan. 20 november is sindsdien 'De Internationale Dag van de Rechten van het Kind'. Artikel 23 bepaalt dat kinderen met een handicap recht hebben op extra zorg en op onderwijs.

Max en Loretta
Omroep Max besteedt op de dag zelf, dinsdag 20 november aandacht aan het Liliane Fonds in het programma Max en Loretta (op NED 2 om 17.35 uur). Hoofdgast is Sandra Reemer, die al 17 jaar ambassadrice is van het Liliane Fonds. Ze bezocht kinderen met een handicap in Cambodja, een land dat nog volop aan de wederopbouw bezig is na de verschrikkingen van de Rode Khmer-oorlog. Maar ook in andere ontwikkelingslanden zijn kinderen met een handicap nog al te vaak 'het kind van de rekening'. Daarom verdienen zij dubbel en dwars deze extra aandacht voor hun rechten.

EenVandaag
De dag ervoor, maandag 19 november, is er om 18.20 uur in EenVandaag een reportage te zien van Reni de Boer over haar reis naar Zuid-Afrika, waar ze een bezoek brengt aan kinderen die hulp krijgen via het Liliane Fonds. Reni de Boer is de winnares van de Mis(s) Verkiezing 2007 en nu een jaar lang 'Ambassadrice Onbeperkt Nederland'.

Boegbeeld
Een van de kinderen die Sandra Reemer in Cambodja bezocht en die in de media-uitingen van het Liliane Fonds alle aandacht krijgt, is de negenjarige Bun Thoeun Chhun. Toen hij twee jaar oud was, viel hij in het vuur en verbrandde hij zich lelijk aan zijn handen, voeten en gezicht. Van het Liliane Fonds kreeg hij, in aanwezigheid van ambassadrice Sandra Reemer, een handprothese aangemeten.





http://www.lilianefonds.nl