Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Poging moord-doodslag Hells Angel in Avros Opsporing Verzocht

Kampen, 19-11-2007

Het landelijke tv-programma Avros Opsporing Verzocht besteedt dinsdagvond 20 november, tijdens haar jubileumuitzending, aandacht aan de poging tot moord/doodslag op een lid van de Kamper afdeling van de Hells Angels, in februari dit jaar.

Het slachtoffer, een 44-jarige Kampenaar, werd woensdagavond 14 februari 2007, rond 19:30 uur met een vuurwapen beschoten en liep daarbij een schotwond aan zijn nek op. Van een passerende automobilist op de Werfweg, in de omgeving van het clubhuis van de Hells Angels aan de Loswal, eiste hij dat die hem naar een dokter zou brengen. Omdat de polikliniek aan het Engelenbergplantsoen gesloten was, werd hij later per ambulance naar de Isalaklinieken in Zwolle gebracht.

Uit getuigenverklaringen is gebleken dat, voorafgaande aan de schietpartij, bij het clubgebouw een vechtpartij heeft plaatsgevonden. Noch van het slachtoffer, noch van overige leden van de Hells Angels kreeg de politie medewerking bij het onderzoek.

In de uitzending, die om 21:45 uur met een korte terugblik van 25 jaar Avros Opsporing Verzocht begint, worden o.a. getuigen, die nog niet door de politie gehoord zijn, gevraagd te reageren.

Afgelopen vrijdagmorgen zijn er opnamen voor deze uitzending gemaakt bij zowel de polikliniek aan het Engelenbergplantsoen als bij het clubhuis van de Hells Angels aan de Werfweg/ Loswal.