Opsporing Verzocht Nieuwsbrief AVRO Opsporing Verzocht

Elke dinsdag, 21.50 uur op Ned. 1.
Herhaling: woensdag, 13.20 uur op Ned. 2.

Zaken dinsdag 20 november

* Almere: Poging moord

* Purmerend: Overval tankstation

* Kampen: Poging moord

* Amsterdam: Liquidatie

* Resultaten uitzending 13 november en eventueel opgeloste zaken

Almere: poging moord
In de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 oktober loopt in Almere-centrum een man op de stad te schelden, omdat hij net in een café is geweigerd. Daarop komt een man achter hem aangelopen, die hem even later in zijn hals snijdt. Van die dader is een compositietekening gemaakt.

Purmerend: Gewapende overval
Dinsdagavond 9 oktober 2007 heeft een gewapende overval plaatsgevonden op het Total tankstation aan de Edisonweg in Purmerend. De dader staat op bewakingsbeelden.

Amsterdam: Liquidatie
In de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 augustus 2007 wordt de 33-jarige Robert Knufman doodgeschoten in een bomvolle kroeg in Amsterdam. Er zijn bewakingsbeelden van de schutter in het café.

Kampen: poging moord
Woensdag 14 februari, op Valentijnsdag, wordt in Kampen een man neergeschoten. Het slachtoffer is lid van de Hells Angels, en de politie vermoedt dat de schietpartij binnen die besloten wereld speelt. Complicerende factor in het onderzoek: het slachtoffer weigert tot nu toe elke medewerking.

Op 15 november 1982 werd de allereerste uitzending van Opsporing Verzocht uitgezonden. Nu, 25 jaar later, blikken we met een aantal oud-presentatoren en een speciale gast kort terug op dit bijzondere 25-jarig bestaan van het programma. Maar ook voor bovenstaande nieuwe zaken vragen wij weer om uw hulp.