Strijd tegen littekens

19/11/2007 16:03



Nederlandse Brandwonden Stichting



Een toekomst zonder littekens; droom of werkelijkheid?

Dinsdag 20 en 27 november (19.30 u - Ned.2) zendt de EO, in samenwerking met de Brandwonden Stichting, een bijzonder tweeluik uit over mensen met brandwonden. Brandwonden kunnen van de één op de andere dag je hele leven veranderen. Onder de titel 'Strijd tegen littekens' confronteert de Brandwonden Stichting de kijker met de vaak ingrijpende gevolgen van het leven met littekens.

Het tweeluik biedt op indringende wijze inzicht in de impact die brandwonden op iemands leven hebben. Er is een portret van een gezin waarvan een kind net een schrijnend ongeval met een frituurpan heeft meegemaakt. Daarnaast komen er ook volwassenen aan het woord die als kind verbrand zijn en inmiddels meer dan 30 operaties achter de rug hebben. Een reconstructieoperatie laat zien hoe Teun, wiens gezicht verbrandde tijdens zijn werk op een olieraffinaderij, weer een betere neus krijgt.

Leren leven met een ander uiterlijk
''Strijd tegen littekens' laat ook zien dat mensen met littekens 'er mogen zijn'. Ondanks hun beschadigde buitenkant, zijn het stuk voor stuk waardevolle mensen die met grote innerlijke kracht hun leven vaak opnieuw invulling weten te geven. Niet iedereen kan dat alleen. Het tv-programma gaat daarom ook uitgebreid in op de verschillende vormen van hulp die er zijn voor jong en oud.

De Nederlandse Brandwonden Stichting, initiatiefnemer van dit programma, speelt bij deze hulp een prominente rol. De Beverwijkse organisatie doet echter nog veel meer. In het programma wordt daarom ook aandacht besteed aan preventie van brandwonden en aan onderzoek. Onderzoekers vertellen over hun zoektocht naar een mogelijke genezing van brandwonden zonder littekens.

Ambassadeurs
'Strijd tegen littekens' roept kijkers op om het werk van de Brandwonden Stichting te steunen. Marit van Bohemen en Arie Boomsma, beiden bekende tv-presentatoren, zullen als ambassadeurs van de Stichting daarbij helpen. Tijdens de uitzendingen, maar vooral ook in de tussenliggende periode, zullen zij op bijzondere wijze mensen motiveren om donateur te worden van de Stichting.

Strijd tegen littekens: dinsdag 20 en 27 november, Nederland 2, 19.30 uur, EO i.s.m. de Nederlandse Brandwonden Stichting





http://www.brandwonden.nl/pers/


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,