Gemeente Oldebroek


Nieuw plan voor uitvoering Wmo

Sinds 1 januari van dit jaar zijn de gemeenten verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). In deze wet staat dat iedereen zoveel mogelijk mee moet kunnen doen in de maatschappij. En dat de gemeente u daarbij ondersteunt, bijvoorbeeld met huishoudelijke hulp, het verstrekken van hulpmiddelen, subsidies, activiteiten gericht op deelname aan de samenleving, vrijwilligerswerk en mantelzorg. Hoe de gemeente Oldebroek dat precies doet, staat in een nieuw Wmo-beleidsplan dat de gemeente schrijft.

Wmo-beleidsplan
Iedere vier jaar moeten de gemeenten een Wmo-beleidsplan opstellen. Het eerste plan is voor de periode 2008 - 2011. In het plan staan de doelstellingen voor de komende vier jaar en concrete actiepunten voor 2008. De gemeente moet het Wmo-beleidsplan ieder jaar vóór 1 juli evalueren. De evaluatie wordt gebruikt voor het opstellen van een activiteitenplan voor het volgende jaar.

Advies
Op dit moment werkt de gemeente hard aan het schrijven van het Wmo-beleidsplan. Begin 2008 wordt het aangeboden aan de gemeenteraad. Voorafgaand daaraan vraagt de gemeente het Seniorenplatform Oldebroek (SPO) en de Adviesraad sociale voorzieningen advies te geven over het plan. Deze organisaties behartigen uw belangen als burger. Heeft u zelf opmerkingen over of aandachtspunten voor het Wmo-beleid, dan kunt u die doorgeven aan onderstaande organisaties.

Adviesraad sociale voorzieningen
secr.: dhr. J.W. Blokdijk
Zuiderzeestraatweg 581-2
8091 CR Wezep
tel. (038) 3762 541
e-mail: janblokdijk@orange.nl

Senioren Platform Oldebroek
secr.: mw. G. Montauban
Raadhuisplein 1
8096 ZG Oldebroek
tel. (0525) 638 231 (ma, di en do)
e-mail: gmontauban@oldebroek.nl

Gemeente Oldebroek
dhr. L. van Beek
telefoon (0525) 638 208
e-mail: bvbeek@oldebroek.nl