Gemeente Maastricht

De Karosseer
Nieuwe naam voor bedrijventerrein voor de autohandel in Maastricht

In 2002 is gestart met de ombouw van het Maastrichtse woonwagencentrum Vinkenslag naar een totaal gerenoveerd, gesaneerd en gemoderniseerd bedrijventerrein voor de autohandel, dat in 2009 helemaal gerealiseerd zal zijn. Op dit moment is ongeveer de helft van het oppervlak gereed en is voor een groot aantal bewoners elders in Maastricht een nieuwe woonlocatie gerealiseerd.

Om dit belangrijke moment in het hele project te markeren heeft vrijdagmiddag 16 november burgemeester Gerd Leers van Maastricht in aanwezigheid van bewoners de nieuwe naam van het bedrijventerrein onthuld: De Karosseer . De naam Karosseer is afgeleid van het Franse woord 'carrossier'. Dit betekent carrosseriebouwer of wagenmaker en sluit zo aan bij de activiteiten op dit bedrijventerrein voor de autohandel in Maastricht.

Na de bekendmaking van de naam is de nieuwe kapel op het bedrijventerrein De Karosseer ingewijd door de Deken van Maastricht, monseigneur Hanneman, in aanwezigheid van de bewoners. De Mariakapel markeert de start van een nieuwe toekomst voor de bewoners en bedrijven van de Vinkenslag. Het is ook het symbool voor de gemeenschappelijke inspanningen om te komen tot een nieuw, aantrekkelijk bedrijventerrein voor de autohandel, De Karosseer.