Politie Haaglanden

Persberichten 20 november

Haaglanden, 20-11-2007

Zonder verlichting, te snel en zonder geldig rijbewijs Den Haag Agenten zagen maandag 19 november om 21.30 uur een auto zonder verlichting rijden op de Ockenburgstraat. Ook reed de automobilist veel te hard: 80 km/u waar 50 km/u toegestaan is. Daar kwam nog eens bij dat na controle bleek dat de 29-jarig Amsterdammer niet eens had mogen rijden omdat zijn rijbewijs verlopen was. Met de bijbehorende boetes op zak kon de man weer naar huis.

Gewond bij kop-staart aanrijding
Den Haag Een 42-jarige automobiliste uit Den Haag is maandagmiddag 19 november gewond geraakt bij een aanrijding op de Laan van Delfvliet. De vrouw stond achter een aantal andere autos te wachten, toen zij van achteren werd aangereden door een 31-jarige automobiliste uit Den Haag. Door de klap van de aanrijding botste de auto van het slachtoffer op de autos die voor haar stonden te wachten. Het slachtoffer raakte bekneld en de brandweer moest haar bevrijden. De vrouw klaagde over pijn in haar hoofd en werd vervoerd naar het Leyenburgziekenhuis. De afrit Plaspoelpolder op Rijksweg A4 is enige tijd afgesloten geweest voor het technisch onderzoek.

Te snel en zonder rijbewijs
Den Haag Doordat hij met te hoge snelheid en zonder verlichting op de Ockenburghstraat reed, trok een 29-jarige automobilist uit Amsterdam maandagavond 19 november om 21.19 uur de aandacht van surveillerende agenten. De agenten zagen dat de automobilist met een snelheid van 80 km per uur in de richting van de Loosduinse Hoofdstraat reed. Na een korte achtervolging lieten ze de auto stoppen en spraken de bestuurder aan. Hij kon zich niet legitimeren en na onderzoek werd duidelijk dat het rijbewijs van de verdachte in oktober ongeldig was verklaard. Met twee bekeuringen op zak mocht hij het bureau verlaten.

Inbreker aangehouden
Den Haag Dankzij oplettende getuigen kon de politie dinsdagmorgen 20 november omstreeks 02.00 uur een verdachte van een inbraakpoging aanhouden. Naar aanleiding van een melding van een inbraakpoging door drie mannen in een bedrijf aan de Kaapstraat, gingen agenten ter plaatse poolshoogte nemen. Terwijl één van de agenten in gesprek was met een getuige, zag deze getuige één van de verdachten lopen in de richting van de Kempstraat. Hierop werd de man, een 24-jarige Hagenaar, aangehouden. De politie onderzoekt de zaak en is nog op zoek naar de twee medeverdachten van de man.

Snelheidsduivels op de bon
Den Haag - Tijdens een snelheidscontrole op maandag 19 november op de Benoordenhoutseweg kregen tussen 18.30 en 23.00 uur 479 bestuurders een bekeuring voor het overschrijden van de toegestane snelheid van 50 km/u. In totaal controleerde de politie 1040 passanten. De hoogst gemeten snelheid was 103 km/u.

Dronken en zonder rijbewijs achter het stuur
Den Haag - Een 41-jarige Hagenaar had op maandag 19 november om 17.15 uur wel erg diep in het glaasje gekeken. Een 24-jarige medewerker van een benzinepomp aan de Duinstraat zag dat de man met een slok op achter het stuur wilde kruipen. Hij hield de man tegen en alarmeerde de politie. De zoons van de Hagenaar waren het hier niet mee eens en gingen op de vuist met de pompbediende. Toen de politie bij de benzinepomp aankwam, brachten de zoons enige verwarring door elkaars namen op te geven. Eén van de zoons verklaarde dat hij achter het stuur had gezeten. De camerabeelden wezen echter uit dat de vader had gereden. De agenten namen bij de Hagenaar een blaastest af. De man had zo veel gedronken dat hij bij zijn eerste poging moest overgeven. Uiteindelijk blies hij 820 ugl. Op het politiebureau bleek de Hagenaar ook geen rijbewijs te hebben. Beide zoons kregen op het politiebureau een bekeuring voor het opgeven van een valse naam.

Postbesteller de gebeten hond
Leidschendam Een 26-jarige Haagse postbesteller zal zich de aflevering van een postpakket aan de Huyssitterweg in Stompwijk nog wel even herinneren. De man reed op maandag 19 november omstreeks 16.30 uur met zijn auto het erf voor de woning op. Toen hij zijn auto verlaten had en met het pakket richting de woning liep werd hij op minder prettige wijze verwelkomd. Een hond beet hem in zijn rechterbeen. Het slachtoffer is op eigen gelegenheid naar het Medisch Centrum Haaglanden gegaan, waar hij behandeld werd aan de wond en een tetanusinjectie kreeg.

Zonder rijbewijs
Voorburg Een 60-jarige Haagse automobilist bleek op maandag 19 november omstreeks 16.00 uur niet over een rijbewijs te beschikken. De man reed over de Prinses Margrietlaan en toonde de politieagenten een categorie rijbewijs, dat bestemd was om een motorfiets te besturen. Omdat aan de Hagenaar ook nog een aantal vonnissen van de rechter moesten worden betekend werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij kon drie vonnissen en een bekeuring rijker enkele uren later het bureau verlaten.

Dure maaltijden
Leidschendam Een 60-jarige Hagenaar dacht dat hij op maandag 19 november omstreeks 13.45 uur op een goedkope wijze aan zijn maaltijden kon komen. De man haalde twee kant en klaar maaltijden uit de schappen van een supermarkt in het winkelcentrum Leidsenhage en passeerde de kassa zonder het voedsel op de gebruikelijke wijze af te rekenen. De bedrijfsbeveiliging wist hem aan te houden, waarbij de Hagenaar zich zeer recalcitrant gedroeg. Het gedrag van de man veranderde enigszins toen hij aan de politie was overgedragen. Hoewel de Hagenaar bleef ontkennen zich aan de diefstal schuldig te hebben gemaakt kreeg hij op het politiebureau een boete van 220 euro opgelegd. Enkele uren na zijn aanhouding werd hij weer in vrijheid gesteld.

Gewonde bij aanrijding
Rijswijk De politie kreeg maandag 19 november om 17.05 uur een melding van een aanrijding op de kruising van de Veraartlaan en Diepenhorstlaan. Twee autos waren daar op elkaar gebotst. Een 50-jarige bestuurder uit Rotterdam zat nog in zijn auto toen hij klaagde over pijn in de borststreek en nek, waarop de brandweer het voertuig openknipte. Zo kon de man op een veilige manier overgebracht worden naar de ambulance en vervolgens naar het ziekenhuis. Ambulancepersoneel behandelde de andere betrokken automobiliste (51 uit Rijswijk) op de plaats van het ongeval. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk.

Alerte beveiliger betrapt inbreker
Delft Een 35-jarige beveiligingsbeambte van de parkeergarage aan de Zuidpoort zag in de nacht van maandag op dinsdag 20 november rond 02.30 uur een 22-jarige man zonder vast woon of verblijfplaats aan meerdere autos voelen. De beambte hield de verdachte aan de praat tot de politie gearriveerd was. Tijdens de fouillering kwam een aantal inbrekerswerktuigen tevoorschijn. De politie onderzoekt of deze verdachte betrokken was bij eerdere auto-inbraken in de buurt.

Fietsendiefstal vastgelegd
Delft Cameratoezicht zag dinsdag 19 november rond 20.00 uur drie Rotterdamse mannen van 15,16 en 21 jaar oud op het Stationsplein een fiets stelen. Gealarmeerde politieagenten troffen de heren met een damesfiets aan. Het slot van deze fiets was opengebroken. De drie verdachten mochten samen met de fiets mee naar het politiebureau. Hier worden zij nog nader gehoord.

Verdachte personen in auto
Pijnacker-Nootdorp - De politie controleerde in de nacht van maandag op dinsdag rond 04.45 uur een auto op de Delftsestraatweg. In het voertuig zaten een 30-jarige vrouw uit Pijnacker-Nootdorp en drie mannen van 25, 26 en 41 jaar uit Rotterdam en Den Haag. Zij kwamen uit een wijk rijden waar vlak daarvoor een woninginbraak had plaatsgevonden. Politieagenten troffen in het voertuig een wapen en andere verdachte voorwerpen aan. De vier verdachten zitten nu in de cel en de politie onderzoekt de zaak.

Plantenafval smeult
Monster Smeulend plantenafval zorgde dinsdag 19 november rond 15.00 uur voor een brandlucht en een hoop rookontwikkeling. De politie ontdekte ongeveer 20 stapels smeulend plantenafval bij een tuindersbedrijf aan de Overzeelaan. De 52-jarige eigenaar moest de stapel uitmaken en hij kreeg een proces-verbaal.

Vuurwerkafsteker met pech
Zoetermeer De politie betrapte maandag 19 november rond 16.00 uur een 15-jarige Zoetermeerder op het afsteken van vuurwerk. Zij hoorde op het Schansbos harde knallen en troffen daar de 15-jarige samen met nog een jongen aan. Toen de jongens de politieagenten zagen, zetten zij het op een lopen. De andere jongen wist te ontkomen, maar de 15-jarige kreeg een doorverwijzing voor Bureau Halt.

Dronken rijden met een rijontzegging
Zoetermeer De politie controleerde in de nacht van maandag op dinsdag 20 november rond 01.00 uur op de Zuidweg een 40-jarige automobilist uit Zoetermeer. De Zoetermeerder bleek met een rijontzegging onder invloed van alcohol te rijden. Aan het politiebureau blies hij 775 ugl. Hij kreeg een proces-verbaal.