Datum: 20 november 2007

Katwijk Verdachten van kledingdiefstal aangehouden Vier mannen uit Den Haag van 16, 17, 18 en 19 jaar zijn dinsdag 20 november rond 00.55 uur op de Rijksweg A44 onder Leiden aangehouden. De vier hadden kort daarvoor ingebroken in een kledingzaak aan de Princestraat. Na het vernielen van een ruit werd binnen dure merkkleding in tassen gedaan. Een getuige zag het schouwspel en belde de politie dat de vier waren weggereden in een rode bestelbus. De politie alarmeerde direct diverse eenheden in de omgeving met het succes dat de vier bij het oprijden van de snelweg achterhaald konden worden. De tassen met kleding lagen inde auto. Ook werd er nog een vuurwapen gevonden. De verdachten zijn voor het verdere onderzoek ingesloten.

Leiden Aanhouding na bedreiging De politie heeft maandag 19 november een 25 jarige man uit Leiden aangehouden nadat deze rond 23.15 uur op de Boerhaavelaan een daar wonende man met een boterhammes had bedreigd. Dit gebeurde toen de man uit zijn auto stapte. De verdachte kwam zonder enige reden op hem af en bedreigde hem met het mes. De man stapte snel weer in zijn auto, deed deze op slot en reed weg. De gewaarschuwde politie rekende de verdachte in. Hij is voor het verdere onderzoek ingesloten.

Leiden Politie treft gestolen fiets aan De politie heeft maandag 19 november rond 21.55 uur op de Gooimeerlaan een in februari 2004 in Rijnsburg gestolen fiets teruggevonden. De fiets was nu in het bezit van een 17 jarige jongen uit Leiden. Hij had de fiets gekocht via een advertentiebord in een supermarkt. De politie deed de ontdekking bij een verlichtingscontrole. De fiets stond als gestolen in het opsporingsregister. De fiets is inbeslaggenomen. De jongen werd aangehouden voor heling. De politie kijkt vandaag of de jongen in aanmerking komt voor een HALT-afdoening.

Fietsendiefstal en heling aanpak Leiden Fietsendiefstal behoort tot de categorie kleine criminaliteit, maar niettemin krijgen veel mensen er in hun leven een of meerdere keren mee te maken en zorgt het voor veel ongemak en frustratie. De politie van Leiden pakt heling en fietsendiefstal daarom aan en houdt regelmatig controles in en rond de stad. Nog regelmatig kan de politie de gestolen fiets niet direct aan een aangifte linken. De politie vraagt dan ook om altijd aangifte te doen van een gestolen fiets. Naast het doen van aangifte wordt ook aangeraden om bij de fietsendealer uw postcode in de fiets te laten graveren.

Gouda Verdachten in bezit van vuurwapens Twee vuurwapens heeft de politie maandag 19 november rond 18.00 uur gevonden bij twee mannen van 35 en 42 jaar beiden zonder bekende woon- of verblijfplaats. De mannen werden in een café aan de Markt door de politie aangesproken omdat er vermoedens waren dat er tussen hen gehandeld werd in verdovende middelen. Toen de politie met de twee naar buiten liep ging er één vandoor. Agenten zetten de achtervolging op hem in en wisten hem op de Molenwerf te overmeesteren. Tijdens zijn vlucht gooide hij een vuurwapen weg. Ook bij de andere verdachte werd een vuurwapen tussen zijn kleding gevonden. Beiden zijn voor het verdere onderzoek ingesloten.

Gouda In hand gestoken Een 36 jarige man uit Gouda is dinsdagochtend 20 november in zijn hand gestoken. De man wilde naar zijn werk fietsen toen hij bij de hal van zijn flat aan de Dunantsingel twee jongens van ongeveer 18 jaar zag staan. Een van de jongens vroeg wat hij bij de flat deed en wie hij was. De Gouwenaar was niet gediend van de toon en gaf kort antwoord terug. Hierop pakte één van de jongens een mes en maakte een steekbeweging. De Gouwenaar weerde dit af maar werd toch geraakt in een hand. De jongens renden hierna weg in de richting van de Kortestraat. Ter hoogte van de kerk sloegen ze vermoedelijk rechtsaf in de richting van de Hammarskjoldhof.

Gouda Verkeersongeval Maandag 19 november even voor 17.00 uur vond op de kruising Hanzeweg/Nieuwe Gouwe Oostzijde een verkeersongeval plaats. Een 67 jarige automobilist uit Waddinxveen reed over de Hanzeweg en zag op de kruising een fietsster die over het fietspad langs de Nieuwe Gouwe Oostzijde reed over het hoofd. Er ontstond een aanrijding tussen beiden. De vrouw werd met onbekend letsel overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

Gouda Eenzijdig verkeersongeval Maandag 19 november rond 20.15 uur vond op de Ridder van Catsweg een verkeersongeval plaats. Een 20 jarige automobilist uit Rotterdam reed vanuit de richting van de Plaswijckweg. In de bocht bij de Swadenburg kwam hij deels op de andere weghelft terecht. De bestuurder wilde bijsturen, raakte in de slip en reed tegen een boom. De bestuurder en twee inzittenden van de auto raakten gewond. Een van hen, een 21 jarige Gouwenaar, werd door voorbijgangers opgevangen. De andere inzittende, een 19 jarige plaatsgenoot, raakte bekneld en moest uit de auto worden gehaald. De drie werden overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

Reeuwijk Verkeersongeval Een 60 jarige fietser uit Haastrecht is maandag 19 november met gebroken ribben en een hoofdwond naar het Groene Hartziekenhuis overgebracht na een aanrijding op de Ree. De man fietste even voor 16.30 uur in de richting van Gouda toen hij werd ingehaald door een bestelauto met aanhanger die met lage snelheid reed. De aanhanger raakte de fietser waardoor hij viel. Het is nog niet duidelijk hoe de fietser kon worden geraakt.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305

---- --