Persberichten Heuvelrug, 10.35 uur

Utrecht, 20-11-2007

Gewapende overval

VEENENDAAL Maandagochtend 19 november is bij een winkel aan het Slotemaker de Bruineplein een overval gepleegd.

Om 8.20 uur kwam een medewerker de winkel binnen. Kort daarop zag hij achter zich een gemaskerde man. Een tweede man kwam er achteraan. Ze bedreigden de medewerker en eisten geld. De daders gingen er vervolgens vandoor via het dak en zijn vermoedelijk aan de zijkant van het pand naar beneden gesprongen.

De politie kwam ter plaatse en heeft de omgeving afgezocht. De daders werden echter niet meer aangetroffen in de omgeving. Het zou gaan om twee jonge mannen (21 à 22 jaar) met een getinte huidskleur. Ze droegen allebei een donkere sjaal voor hun gezicht. Beiden hadden donkere kleding aan. Eén van de daders had krullend haar. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Poging inbraak, verdachten aangehouden

VEENENDAAL Maandagavond 19 november is er een poging gedaan in te breken bij een benzinestation aan de Gildetrom. De politie heeft in de omgeving twee verdachten aangehouden.

Om 18.35 uur kreeg de politie de melding dat er op het dak inbraakgeluiden werden gehoord. De politie kwam snel ter plaatse en trof in een auto twee verdachten aan. Het betreffen een 25-jarige man uit Ede en een 29-jarige man uit Veenendaal. Zij zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op het dak trof de politie inbraaksporen aan bij een dakraam.

Openlijk geweld

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Maandagavond heeft de politie een 16-jarige jongen uit Doorn aangehouden in zijn woning naar aanleiding van openlijk geweld op de Sparrenlaan in Driebergen.

Een 18-jarige man uit Hilversum was rond 19.35 uur met de fiets op weg vanaf Doorn naar een vriendin in Driebergen. Op de Sparrenlaan zag hij de vriendin en nog een aantal bekenden staan, waarna de jongen zijn fiets neerzette en erbij ging staan. Vervolgens is de Hilversummer beetgepakt en kreeg hij meerdere schoppen tegen zijn lichaam. Het slachtoffer deed aangifte van de mishandeling. Omdat de identiteit van de verdachte bekend was heeft de politie om 22.05 uur een 16-jarige jongen aangehouden in zijn woning in Doorn.

Laatst gewijzigd 20-11-2007 10:34 | © Politie Utrecht