Politie Groningen

Dinsdag 20 november 2007

Provincie Groningen, 20-11-2007

Groningen: harddrugs

De politie heeft maandag op diverse plaatsen in Groningen harddrugs aangetroffen. Bij een controle in het Akwartier renden twee personen weg. Op straat troffen de agenten daarna 10 bolletjes met vermoedelijk harddrugs. Na een achtervolging kon een 42-jarige man uit Oude Pekela en een 17-jarige jongeman uit Groningen worden aangehouden. De 17-jarige bleek in het bezit van een geringe hoeveelheid softdrugs.

Een 40-jarige inwoner van Groningen werd diezelfde avond in de Hoekstraat gecontroleerd. Hij had twee bolletjes harddrugs bij zich en was in het bezit van een mes. Ook andere aanwezigen in het Akwartier werden gecontroleerd. Zo werd een persoon bekeurd voor fietsen zonder licht en was een bromfietser niet in het bezit van een certificaat.

Eerder die dag werden in de Bataviastraat 28 bolletjes harddrugs aangetroffen. Agenten zagen een bromfietser staan in de Oosterhamriklaan en vertrouwden het niet. Op het moment dat de dienders de bromfietser aan wilde spreken, ging hij er met zijn passagiere vandoor. Na een achtervolging gooide een van de twee de bolletjes weg. In de Bataviastraat stapte de 19-jarige passagier van de bromfiets en wist de bestuurder te ontkomen. De 19-jarige vrouw werd vervolgens aangehouden. De 30-jarige bestuurder meldde zich later op het politiebureau. Beide verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Groningen: bromfietsers botsen

Maandagavond zijn op de Dirk Huizingastraat twee bromfietsers tegen elkaar gebotst. Een 47-jarige Stadjer raakte hierbij gewond. Een 23-jarige man uit Haren kwam met de schrik vrij. Beiden kwamen uit de richting van de Pertus Campersingel. De 23-jarige sloeg linksaf en keek niet achterom of er nog ander verkeer was. Een aanrijding was het gevolg. De 47-jarige raakte gewond aan zijn been en werd per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Het kentekenbewijs van de 23-jarige bromfietser werd ingevorderd, omdat zijn bromfiets technische mankementen vertoonden. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Groningen: fietsendief betrapt

De politie heeft maandagnacht in de Amalia van Solmstraat een 23-jarige fietsendief uit Groningen aangehouden. Een getuige had gezien dat de man een fiets had weggenomen uit de Plantsoenstraat. Surveillerende agenten waren dichtbij en toen ze de melding van de meldkamer kregen, zagen ze de verdachte met hoge snelheid op de fiets de Prinsesseweg oversteken. Het signalement dat de getuige had gegeven kwam overeen. Ook bleek de dief, een veelpleger, een kniptang op zak te hebben. Hij werd ingesloten en de politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: inzittende gewond na aanrijding

Een 16-jarig meisje uit Groningen is maandagmorgen gewond geraakt op de Laan 1940-1945 in haar woonplaats. Het meisje zat als inzittende in de auto van haar 41-jarige moeder. Deze automobiliste remde te laat af voor een voor haar rijdende auto en reed hier tegen aan. Deze auto werd bestuurd door een 41-jarige automobilist uit Groningen. Het 16-jarige meisje is met armletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

Groningen: bromfietser te snel

Een 16-jarige jongen uit Groningen moest maandagmiddag zijn bromfietsrijbewijs inleveren. De bromfietser reed met een snelheid van 67 km/u door de Wibenaheerd in zijn woonplaats. Dit was een overschrijding van 37 km/u. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: wietkwekerij ontmanteld

De politie heeft maandagmiddag in een boerderij in Matsloot, nabij Groningen een hennepkwekerij ontmantelt. Agenten troffen naast de 14 moederplanten zon 2000 hennepstekken. Bovendien werden in het pand op verschillende plaatsen goederen aangetroffen die nodig zijn voor het onderhouden van een kwekerij. Alle goederen zijn vernietigd. De politie stelt een onderzoek in.

Losdorp: fietsers gewond bij aanrijding

Op de Schafferweg in Losdorp zijn maandagmorgen twee fietsers gewond geraakt na een aanrijding met een auto. De 20-jarige bestuurder uit Holwierde reed op de Schafferweg richting Losdorp. Halverwege kwamen vier fietsers hem tegemoet fietsen. De bestuurder moest uitwijken, maar raakte toch nog twee fietsers. Een 17-jarige jongen en een 16-jarig meisje, beiden uit Spijk, raakten hierdoor gewond. Ook de traumaheli kwam ter plaatse. Beiden zijn met ernstige verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De VOA deed sporenonderzoek en de politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Uithuizen e.o.: fietsers zonder verlichting, kind zonder gordel

De politie heeft maandag in Uithuizen, Bedum, Ten Boer en Loppersum fietsers gecontroleerd. Hierbij kregen 43 personen een bekeuring, omdat ze geen verlichting hadden. Ook werden automobilisten gecontroleerd op het dragen van de gordel. Een vrouw kreeg een bekeuring, omdat haar kind voorin op een verhoger zat, maar zonder gordel.

Uithuizermeeden: taxi verleent geen voorrang

Een 59-jarige bestuurder uit Uithuizermeeden is maandagmiddag op de Lagelandsterweg gewond geraakt bij een aanrijding. Een 54-jarige taxichauffeusse uit Winsum verleende hem geen voorrang op de kruising met de Hefswalsterweg. De man raakte gewond aan zijn hoofd en werd per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Zijn 20-jarige dochter uit Roodeschool liep een pijnlijke knie op. Zij is naar huis gebracht. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 1816, aantal overtredingen: 26, hoogst gemeten snelheid: 128 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Delfzijl, Zeel: aantal geregistreerde voertuigen: 395, aantal overtredingen: 42, hoogst gemeten snelheid: 80 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Appingedam, Farmsumerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 987, aantal overtredingen: 62, hoogst gemeten snelheid: 84 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Garmerwolde, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 730, aantal overtredingen: 75, hoogst gemeten snelheid: 130 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Harkstede, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 646, aantal overtredingen: 60, hoogst gemeten snelheid: 79 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Plataanlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 1466, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 92 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Engelbert, Olgerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 590, aantal overtredingen: 50, hoogst gemeten snelheid: 70 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.