Ingezonden persbericht


Paas:"Kabinet moet zichzelf bevrijden uit verlammende houtgreep"

Kabinet, laat ontslagrecht rusten!

Het CNV roept het kabinet op om het ontslagrechtdossier vandaag te sluiten. CNV-voorzitter René Paas hoopt dat het kabinet zichzelf bevrijdt uit de 'verlammende houtgreep'. Volgens Paas moet het kabinet zich richten op het aan de slag helpen van honderdduizenden mensen die nu nog langs de kant staan. "Daar wil ik, samen met dit kabinet, de schouders onder zetten. Nog liever vandaag dan morgen. Kabinet, maak van je tegenstanders, medestanders!"

Paas ziet geen heil in verdere kabinetsonderhandelingen over het ontslagrecht. Hij heeft de indruk dat de discussies in het kabinet al lang niet meer gaan over de inhoud maar over prestige. "Er wordt naarstig gezocht naar een politieke oplossing voor een politiek probleem. Maar de participatie schiet hier niets mee op." Onderzoeken van CPB en anderen tonen volgens Paas niet aan dat versoepeling van het ontslagrecht leidt tot meer banen. Versoepeling leidt ook niet tot een sterkere positie op de arbeidsmarkt voor kwetsbare groepen als flexwerkers en allochtonen en wakkert de onzekerheid van werknemers onnodig aan.

CNV, FNV en MHP organiseren deze week vijf grote protestmanifestaties om het kabinet nogmaals te wijzen op de onrust die de plannen veroorzaken. Donderdag 22 november zijn er bijeenkomsten in Eindhoven en Maastricht en op zaterdag 24 november in Rotterdam, Groningen en Zutphen.

Meer informatie over de acties is te vinden op www.cnvinactie.nl .

Voor nadere informatie

Martin van Oosten, persvoorlichter CNV Vakcentrale, 06 - 512 511 59

Ontslagplan? De groeten!

Ga voor meer informatie naar http://www.cnvinactie.nl