AirPlus helpt bedrijven bij het duurzaam ondernemen (MVO)

20/11/2007 11:10



Airplus International



Voortaan kunt u met AirPlus uw bijdrage tot de klimaatbescherming automatisch afrekenen en in detail evalueren. Een innovatie bij het beheer van zakenreizen: bedrijven profiteren van de eerste geautomatiseerde en totaal geïntegreerde betaaloplossing ter wereld.

Amsterdam, 20 november 2007 - AirPlus International, een toonaangevende internationale aanbieder van betalingsoplossingen voor het beheer van zakenreizen, biedt bedrijven voortaan de mogelijkheid de vrijwillige bijdrage voor milieuheffingen over zakenvluchten automatisch en totaal geïntegreerd af te rekenen. Dankzij AirPlus kunnen bedrijven de schadelijke uitstoot veroorzaakt door zakenvluchten, via een door hen gekozen organisatie die compensatiediensten aanbiedt, afrekenen. Daardoor wordt een bijdrage geleverd aan de klimaatbescherming - een innovatie in het reisbeheer. De gedetailleerde rapportages verhogen de kostentransparantie bij alle geleverde bijdragen. Bedrijven nemen dankzij de "industry first" oplossing van AirPlus hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en zijn trendsetters als het gaat om zakelijk verantwoord ondernemen.

Steeds meer bedrijven kiezen er vrijwillig voor een bijdrage te leveren aan de klimaatbescherming om zodoende de CO2-uitstoot veroorzaakt door hun zakenvluchten te compenseren. Zij genieten tal van voordelen dankzij de kosteloze en eenvoudig in te zetten betalingsoplossing van AirPlus: de klant beslist met welke compensatieorganisatie ze samenwerkt - zowel nationaal en internationaal. Ook heeft het bedrijf de keuze tussen verschillende compensatiemogelijkheden en compensatieprojecten. Dit betekent dat alleen de onderneming beslist welke de criteria zijn om de individuele zakenvluchten te compenseren - bijvoorbeeld uitsluitend CO2-emissie of andere broeikasgassen.

Op de factuur van AirPlus wordt het compensatiebedrag toegekend aan het bijbehorende vliegticket, zodat direct duidelijk is welke bijdrage wordt geleverd aan de klimaatbescherming. Dat zorgt voor transparantie en levert een gedetailleerde rapportering voor het maatschappelijk jaarverslag van de onderneming op. AirPlus biedt klanten bovendien de mogelijkheid bijdragen voor zakenvluchten met terugwerkende kracht te compenseren. In veel gevallen kan - afhankelijk van de compensatieorganisatie - een fiscaal attest van schenking worden aangevraagd. "Onze innovatie helpt bedrijven bij de administratieve rompslomp met betrekking tot het leveren van een bijdrage tot de klimaatbescherming", zegt Lian Wolfs, Country Manager BeNeLux. "De mogelijkheid compensatiebijdragen voor het klimaat automatisch via de AirPlus Company Account af te rekenen, zal de kosten voor milieubijdragen van ondernemingen beduidend vereenvoudigen en de ecologische verantwoordelijkheid op lange termijn vastleggen". De AirPlusoplossing bereidt bedrijven voor op toekomstige milieubeschermingseisen en een latere uitbreiding van de bijdragen aan klimaatbescherming voor andere vervoersmiddelen kan probleemloos. De AirPlus-oplossing wordt momenteel door nationale en internationale klanten gebruikt. Dat voor bedrijven deze oplossing en een milieubewuste benadering van zakenreizen van essentieel belang is, bewijst het feit dat de Innovation Award 2007 werd toegekend aan AirPlus tijdens de Business Travel Show begin september 2007 in Düsseldorf. De prijs wordt uitgereikt aan die onderneming die de meest innovatieve bijdrage aan de zakenreisindustrie levert. Een onafhankelijke vakjury had een voorselectie gemaakt. Professionele bezoekers van de Business Travel Show - de belangrijkste beurs voor zakenreizen - konden tijdens de aanloop naar de beurs hun stem uitbrengen voor product- en service-innovaties die op hen indruk gemaakt hadden. Zij stemden met grote meerderheid voor AirPlus.

AirPlus is een internationaal marktleider op het gebied van oplossingen voor het dagelijks beheer van zakenreizen. Meer dan 32.000 bedrijven doen bij de betaling en analyse van hun zakenreizen beroep op AirPlus. De producten en diensten van AirPlus worden wereldwijd onder de merknaam AirPlus International aangeboden. De AirPlus Company Account is het meest succesvolle betalingssysteem binnen het UATP. Zie voor meer informatie www.airplus.com





http://www.airplus.com