Gemeente Moerdijk


20-11-2007: Nieuwe uitgave gids bijzondere bijstand

Vanaf deze week is er een nieuwe uitgave van de gids Op Maat te verkrijgen. Deze gids is door de gemeente gemaakt en gaat over de verstrekkingen van de bijzondere bijstand. De bijzondere bijstand is ervoor om mensen met een minimuminkomen financieel een handje te helpen.

De bijzondere bijstand is, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, niet alleen voor mensen met een bijstandsuitkering. Het is bedoeld voor iedereen met een minimuminkomen of net daarboven. Bij de beoordeling of u in aanmerking komt voor bijzondere bijstand, kijkt de gemeente ook naar uw inkomen en wat uw vermogen is (spaargeld, auto of eigen huis).

Misschien kent u ook mensen in uw omgeving die best een steuntje in de rug zouden kunnen gebruiken? Vertel ze over het bestaan van de bijzondere bijstand. De gids is ook te verkrijgen via huisartsen, fysiotherapeuten, tandartsen, bibliotheken en peuterspeelzalen in de gemeente Moerdijk.

Heeft u nog vragen dan kunt u bellen met de cluster Werk en Inkomen van de gemeente Moerdijk. De cluster is bereikbaar via 0168 373600.