Persberichten Rijn & Venen, 11.05 uur

Utrecht, 20-11-2007

Autos vernield met vuurwerk

BREUKELEN Het afgelopen weekend werden in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 november twee autos beschadigd door vuurwerk.

Rond 00.30 uur schrokken bewoners van de G. van Nijenrodestraat wakker van een harde knal. De volgende ochtend bleek dat onverlaten vuurwerk bij een geparkeerd staande auto af hadden gestoken. Daarbij was de auto aan de achterzijde beschadigd geraakt. De 28-jarige eigenaar uit Breukelen deed op maandag aangifte.

In dezelfde nacht werden bewoners van de Mecklenburgstraat rond 01.30 uur wakker van een harde knal. Ook hier bleken onverlaten het op een auto te hebben voorzien. Door de explosie raakte een portier beschadigd en werden enkele ruiten van de auto vernield. De 50-jarige eigenaar uit Breukelen kwam op maandag naar het politiebureau om aangifte te doen.

Aan getuigen die in de nacht van zaterdag op zondag iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de G. van Nijenrodestraat of de Mecklenburgstraat wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Aanrijding

MONTFOORT Op maandag 19 november raakte een automobilist gewond bij een aanrijding.

Rond 07.35 uur reed een 27-jarige automobilist uit Montfoort over de Godfried van Rhenenlaan, komende uit de richting van de R. de Roverlaan. Op de kruising met de Burggraaf Zederlaan verleende hij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 45-jarige automobilist uit Montfoort, met een aanrijding tot gevolg.

Door de aanrijding schoof de auto van de 45-jarige man van de weg en kwam met zijn rechterachterzijde tegen een boom tot stilstand. De 45-jarige man werd met hoofdletsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht en is daar opgenomen. Beide autos zijn weggesleept.

Straatroof

MAARSSEN Op maandag 19 november werden twee jongens van een scooter en twee gsms beroofd.

Rond 20.45 uur reden twee jongens van 15 en 16 jaar en afkomstig uit Maarssen zich met één scooter op de Buitenweg. Zij zagen dat daar een auto, vermoedelijk een donkerkleurige Volkswagen Golf of Polo, stopte en dat daar twee jongens uitstapten. Het tweetal dwong de twee jongens op de scooter te stoppen. De jongens werden door hen met wapens bedreigd. Zij moesten de scooter en hun gsms aan de verdachten afstaan. De verdachten gingen er met zijn tweeën op de scooter vandoor, ook de auto reed weg.

De twee verdachten waren blanke jongens van rond de 16 jaar, ± 1.70 meter en één van hen droeg een roodkleurige sjaal of doek voor zijn gezicht. Beiden waren in het donker gekleed.

Aan getuigen die de straatroof hebben gezien of de verdachten menen te (her-)kennen, mogelijk in combinatie met een donkerkleurige Volkswagen Golf of Polo, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Auto te water

HARMELEN Op maandag 19 november raakte een auto van de Rijksweg A12 en belandde in het water.

Rond 11.30 uur reed een 72-jarige automobiliste uit Arnhem over de Rijksweg A12 in de richting van Den Haag. Bij haar in de auto zat haar 78-jarige echtgenoot. Ter hoogte van een benzinestation bij Harmelen zag zij dat een auto over de vluchtstrook reed. Zij had de indruk dat de automobilist naar links in wilde voegen, maar zij kon zelf niet naar links omdat daar al verkeer reed. Daarom gaf zij gas, maar haar auto raakte in een slip, belandde in de berm, reed het talud af en schoot het water in.

Het lukte het echtpaar op eigen kracht uit de auto te komen. Beiden liepen licht letsel op. Een motorambulance kwam ter plaatse. Gezien het lichte letsel hoefden beiden niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

Fietsverlichting

BREUKELEN Bij een fietsverlichtingscontrole op maandag 19 november tussen 07.00 uur en 08.10 uur werden op de Brugoprit en de Helmbloem tien fietsers bekeurd.

Man beroofd

LINSCHOTEN Een 33-jarige man uit Soesterberg werd op maandag 19 november beroofd van onder andere een geldbedrag.

Rond 15.45 uur bevond de Soesterberger zich op een carpoolplaats aan de M.A. Reinaldaweg, vlakbij de Rijksweg A12. Vanaf het daar gelegen grasveld zag hij dat twee jongens op een bromfiets aan kwamen rijden en vlakbij zijn auto stopten. Omdat hij dat niet vertrouwde, liep hij naar zijn auto toe. Vervolgens werd hij door één van de jongens met een steekwapen bedreigd. Hij werd van zijn gsm, jas en van een geldbedrag beroofd. De verdachten gingen er op hun bromfiets vandoor.

De bestuurder van de bromfiets was een donker getinte jongeman met zijn haar in dreadlocks tot op zijn schouders, ± 1.85 meter en een normaal postuur. Hij droeg een rode helm met twee witte strepen aan de zijkant en de helm had een donker vizier. Hij droeg een witte jas met gladde stof en een donkerblauwe spijkerbroek;

De passagier was een blanke jongeman, ± 1.85 meter, normaal postuur en hij droeg een knalrode jas en een donkerblauwe spijkerbroek. Hij had een donkere helm met een donker vizier op. Beiden reden op een bromfiets die aan de voorkant rood was met daarop een gele streep.

Aan getuigen die de straatroof hebben gezien of die menen de verdachten, mogelijk in combinatie met de bromfiets, te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Snelheidscontrole

MAARSSEN De politie heeft op maandag 19 november van 12.45 uur tot 14.45 uur een snelheidscontrole op de Straatweg gehouden. Van 1247 voertuigen werd de snelheid vastgelegd, 251 bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 50 km/u. De topper reed meer dan de dubbele snelheid: 103 km/u. Alle overtreders krijgen binnenkort hun bekeuring thuisgestuurd.

Vechtpartij

LINSCHOTEN Op maandag 19 november gingen meerdere personen elkaar te lijf. Tot op heden wilde niemand aangifte doen.

Rond 21.15 uur kreeg de politie via 112 meerdere meldingen dat op de Laan van Rapijnen een grote vechtpartij tussen een groep jongeren gaande was. Daarbij zouden kettingen en hamers worden gebruikt.

De politie ging met meerdere eenheden ter plaatse. De agenten troffen wel een groep van zeven jongelui aan: vier uit Linschoten van 18 25 jaar oud en drie uit De Meern van 19 tot 20 jaar oud, maar er werd niet meer gevochten.

De betrokkenen wilden niet aangeven wat de aanleiding van de vechtpartij was. Ook wisten zij niet of zij wel of geen aangifte wilden doen. Tot op heden heeft zich niemand voor een aangifte bij het politiebureau gemeld.

Laatst gewijzigd 20-11-2007 11:07 | © Politie Utrecht