Gemeente Ede

nummer 234/ Ede, 20 november 2007

Willy Hulsebos, fractievoorzitter VVD, neemt afscheid van de gemeenteraad

Hij had het al aangekondigd, maar nu heeft hij definitief per brief zijn ontslag als lid van de raad van de gemeente Ede ingediend. Willy Hulsebos, fractievoorzitter van de VVD, neemt in de vergadering van 7 februari 2008 afscheid van de gemeenteraad. In de brief vermeldt hij tevens dat Evert van Milligen bij acclamatie is benoemd tot zijn opvolger in de functie van fractievoorzitter, ook per 7 februari 2008.

In 1993 verhuisde Willy Hulsebos met zijn vrouw en twee kinderen naar Ede. Jarenlang is hij algemeen directeur van Permar geweest. Vanaf 1995 (tot maart jl.) maakte hij deel uit van Provinciale Staten van Gelderland. Daar kwam in 2002 het lidmaatschap van de Edese gemeenteraad bij. Hij omschrijft de afgelopen tijd in zijn brief als volgt: De periode Ede was een uitermate boeiende en ook mooie: door mijn werk, de diverse nevenfuncties en het politieke werk. Met erg veel, zeer uiteenlopende contacten in allerlei sectoren van de samenleving. En in een gemeente waarvan mijn vrouw en ik zijn gaan houden..

Vrijwel direct na het afscheid van de gemeenteraad op 7 februari 2008 vertrekt Willy Hulsebos met zijn vrouw naar Drenthe (Ruinen) om daar te gaan wonen en de bakens te verzetten.

---