Gemeente Teylingen

Voorhout

Rustige Teylinger wijkmarkt in Voorhout

20 november 2007

PERSBERICHT 19 november 2007 - Afgelopen zaterdag was al weer de vierde Teylinger wijkmarkt. Het gemeentebestuur bezocht deze keer de Kruiden- en Vissenbuurt in Voorhout. De bewoners spraken op de wijkmarkt met raadsleden en wethouders. Veel gesprekken gingen over de speelplaatsen in de wijk, een thema dat hoge prioriteit heeft bij de gemeenteraad. Ook de parkeerproblematiek en het onderhoud van de groenvoorziening in de wijk kwam veelvuldig aan de orde.

Het `raadhuis' uit en naar de burger toe!

Om klokslag 13.00 uur vertrokken vanuit het bestuurscentrum twee groepen met raadsleden en wethouders. Zij inspecteerden de aandachtspunten die door de bewoners vooraf waren ingestuurd. Veel burgers hadden van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. De gemeente heeft circa 130 punten genoteerd. Veel punten gingen over het verkeer. Parkeren in de wijk is moeilijk. De bewoners willen ook dat de gemeente iets doet aan de verkeersveiligheid in de wijk. Voor kinderen zijn sommige plekken onoverzichtelijk. Ter plekke gaven de inwoners uitleg over hun plannen.

De speelvoorzieningen verdienen ook de aandacht. De gemeenteraad heeft 800.000 euro beschikbaar gesteld om in de komende vier jaar de speeltuinen aan te pakken. De gemeente maakt beleid voor een evenwichtige verdeling van speelplaatsen binnen Teylingen, afgestemd op de leeftijd van de jeugd in wijk. Begin 2008 begint de gemeente met de uitvoering. Teylinger_wijkmarkt

Wijkmarkt in bestuurscentrum

De wijkmarkt begon om 15.00 uur. De Teylingse politici hadden zich verdeeld over een aantal marktkramen met specifieke thema´s. Ongeveer 20 bewoners kwamen naar de wijkmarkt in het bestuurscentrum. Zij kwamen zo op een informele manier in gesprek met hun gemeentebestuur.

Initiatief van de gemeenteraad

De wijkmarkt is een initiatief van de gemeenteraad. De gemeente vindt het belangrijk om in gesprek te komen met inwoners en belanghebbenden. In 2007 waren de wijkmarkten in het oude dorp van Voorhout, Het Lage Land in Warmond, de Postwijk en Oranjebuurt in Sassenheim. De komende 2 jaren gaat het gemeentebestuur ook alle andere wijken in Teylingen bezoeken.