Politie Twente

Persberichten Politie Twente dinsdag 20 november 2007

Twee personen naar ziekenhuis na aanrijding

Almelo

Een 77-jarige automobilist kwam op maandag 19 november in aanrijding met de auto van een 52-jarige plaatsgenoot op de Kolthofsingel in Almelo. Een 18-jarige man uit Almelo, die bij de 52-jarige in de auto zat, raakte hierbij gewond.

Op maandag 19 november werd omstreeks 10.00 uur een aanrijding gemeld op de Kolthofsingel in Almelo. Een 77-jarige automobilist uit Almelo reed over de Kolthofsingel in de richting van de Noordikslaan. Door nog onbekende oorzaak, mogelijk iets medisch, remde de 77-jarige plotseling. Een 52-jarige Almeloër, die met zijn auto met aanhanger achter de man reed, kon niet meer tijdig remmen. Een aanrijding was het gevolg.

Bij de aanrijding raakte een 18-jarige man uit Almelo, die bij de 52-jarige man in de auto zat, gewond. De 18-jarige werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Ook de 77-jarige Almeloër ging naar het ziekenhuis, om onderzoek te laten doen naar de mogelijke oorzaak van het plotselinge remmen. (07-149832)

Acht bekeuringen bij verkeerscontrole

Denekamp

De politie Twente - afdeling Denekamp heeft op maandag 19 november een verkeerscontrole gehouden op de Spittendijk in Denekamp. Acht overtredende bestuurders werden hierbij bekeurd.

Op maandag 19 november heeft de politie Twente - afdeling Denekamp van 16.15 uur tot 17.00 uur een verkeerscontrole gehouden op de Spittendijk in Denekamp. De Spittendijk is ingericht als een éénrichtingsweg. Acht bestuurders werden bekeurd wegens het inrijden uit de niet toegestane richting. De controles zullen in de toekomst worden voortgezet. (07-150167)

Potloodventer aangehouden

Enschede

Een 67-jarige man uit Enschede werd maandag 19 november aangehouden, omdat hij openbare schennis pleegde op de Kloppenborgweg in Enschede.

Op maandag 19 november werd omstreeks 8.15 uur melding gedaan van een man die openbare schennis pleegde op de Kloppenborgweg in Enschede. Toen de agenten ter plaatse kwamen gaf een getuige, tevens meldster, een signalement van de man.

Even later zagen de agenten een man, die voldeed aan dit signalement, lopen op de Helmerstraat. Hierop werd de man, een 67-jarige Enschedeër, aangehouden. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. (07-149747)

Twee mannen aangehouden na illegaal plakken

Oldenzaal

Een 25-jarige man uit Hoogezand en een 24-jarige man uit Emmen zijn maandag 19 november aangehouden, omdat zij op de Enschedesestraat in Oldenzaal illegaal posters plakten op het viaduct van de A1.

Op maandag 19 november kreeg de politie omstreeks 14.30 uur een melding dat een medewerker van stadstoezicht twee mannen had betrapt, terwijl zij illegaal posters van een discotheek plakten tegen de voet van het viaduct van de A1, op de Enschedesestraat in Oldenzaal. De mannen, een 25-jarige man uit Hoogezand en een 24-jarige man uit Emmen, werden aangehouden. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt. (07-149973)

Automobilist mishandelt fietser

Haaksbergen

Een 41-jarige man uit Rietmolen is maandag 19 november aangehouden, omdat hij een 16-jarige jongen heeft mishandeld op de kruising van de Eibergsestraat met de Groothuizenweg in Haaksbergen.

Op maandag 19 november werd omstreeks 15.30 uur een mishandeling gemeld op de kruising van de Eibergsestraat met de Groothuizenweg in Haaksbergen. Een 16-jarige jongen uit Haaksbergen fietste met 2 vrienden over de Groothuizenweg in de richting van de Eibergsestraat. De 16-jarige gooide een koek weg, die vermoedelijk een tegemoetkomende auto raakte. De bestuurder van deze auto keerde zijn auto en stapte uit toen hij bij het groepje fietsende jongens kwam. De man trok de 16-jarige van de fiets. Verschillende getuigen hebben gezien dat de man de 16-jarige vervolgens sloeg. De man reed na het incident weg in zijn auto. Getuigen noteerden het kenteken.

Aan de hand van het genoteerde kenteken kon de politie later die middag de bestuurder, een 41-jarige man uit Rietmolen, aanhouden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-150075)

Twee jongens aangehouden na vuurwerkvandalisme

Enschede

Twee jongens uit Enschede, in de leeftijd van 14 en 15 jaar, zijn maandag 19 november aangehouden, omdat zij in een telefooncel op de Belgiëlaan in Enschede vernielingen hadden gepleegd met vuurwerk.

Op maandag 19 november zagen surveillerende agenten twee jongens bij een telefooncel op de Belgiëlaan in Enschede staan. Toen de agenten de jongens vroegen wat zij daar deden, roken zij een vuurwerklucht. Ze zagen dat de telefoon kapot was, doordat er vuurwerk in gestopt was.

De jongens werden gefouilleerd en bij één van hen werd vuurwerk aangetroffen. Ze werden beide aangehouden voor het vernielen van de telefoon. Tegen de beide jongens werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor zijn de twee jongens thuis afgeleverd en in overleg met de ouders worden zij bij HALT aangemeld. (07-150156)

Rijbewijs ingevorderd na aanrijding

Hengelo

Een 38-jarige man uit Winterswijk werd maandagavond 19 november aangehouden, omdat hij een eenzijdige aanrijding had veroorzaakt op de Haaksbergerstraat in Hengelo. De man was na de aanrijding doorgereden.

Op maandag 19 november kreeg de politie om ongeveer 23.55 uur een melding dat een automobilist een lichtmast omver had gereden op de Haaksbergerstraat in Hengelo. De man was na de aanrijding doorgereden in de richting van Bentelo. Een getuige zag de aanrijding gebeuren en reed achter de man aan, om hem verderop tegen te kunnen houden.

De agenten die te plaatse kwamen hielden de man, een 38-jarige Winterswijker, aan voor het verlaten van de plaats van het ongeval. De agenten vermoedden drugsgebruik bij de bestuurder en namen hem mee naar het bureau voor een bloedproef. De man weigerde echter alle medewerking. Hierop werd het rijbewijs van de man ingevorderd. Tegen de 38-jarige worden de nodige processen-verbaal opgemaakt. (07-150202)

tel.: 053-4555588


---- --