Politie Twente

Persbericht Politie Twente

Zet uw scootmobiel op slot

Twente

De politie in Twente adviseert eigenaren van een zogenaamde 'scootmobiel' om het voertuig goed af te grendelen wanneer zij er geen gebruik van maken.

De politie Twente heeft sinds afgelopen augustus zeker 25 aangiftes gekregen, die te maken hebben met het stelen van of 'joyriden' met scootmobielen. Op dit moment zijn in Enschede 23 gevallen en in Hengelo tevens 2 gevallen van vermiste scootmobielen bekend.

In veel van de betreffende gevallen is het stuurslot dat deze voertuigen bezitten onvoldoende gebleken om dieven en andere onverlaten te weerhouden misbruik te maken van de genoemde voertuigen. Een deel van de scootmobielen is teruggevonden, waarbij in de meeste gevallen sprake is van een lege accu. Het vermoeden is dan ook, dat de voertuigen worden weggenomen om mee te joyriden en zodra de accu leeg is worden achtergelaten. Tot op heden heeft de politie wel enkele tips omtrent mogelijke daders gekregen, maar nog geen aanhoudingen kunnen verrichten.

De politie in Twente wil eigenaren van scootmobielen waarschuwen dat het stuurslot ontoereikend kan zijn om het voertuig te beschermen tegen diefstal. De politie adviseert de eigenaren om hun voertuig, naast het stuurslot, met een extra slot te vergrendelen wanneer zij het voertuig parkeren.

tel.: 053-4555588


---- --