Persberichten Lekstroom, 12.00 uur

Utrecht, 20-11-2007

Duur blikje

NIEUWEGEIN- Op maandagavond 19 november omstreeks 19.10 uur kreeg de politie een melding van een winkeldiefstal aan de Kauwenhof.

Ter plaatse bleek het te gaan om het stelen van een blikje bier van 34 cent. De 59-jarige verdachte uit Nieuwegein had vier blikjes afgerekend en een blikje in zijn zak gestopt om weg te nemen zónder te betalen. De 59-jarige verdachte is overgedragen aan de politie en kreeg een bekeuring van 130 euro.

Auto op zijn kop te water

HOUTEN Op maandag 19 november raakte een auto van de snelweg A27 en belandde op zijn kop in het water.

Rond 05.10 uur reed een 56-jarige vrachtwagenchauffeur uit Ruinen over de Rijksweg A27, komende uit de richting van Utrecht en gaande in de richting van Vianen. Ter hoogte van de oprit van het verkeer komende vanaf de Rijksweg A12, wilde de chauffeur bij de blokmarkering naar rechts. Hij keek in zijn rechterspiegel, zag geen verkeer naast zich rijden, en ging naar rechts. Vermoedelijk door de dode hoek zag hij niet dat rechts naast hem een auto bestuurd door een 34-jarige vrouw uit De Meern reed. De auto werd door de vrachtwagen geraakt. Daardoor schoot de auto de berm in, tussen een paar bomen door en belandde op zijn kop in de sloot.

De hulpdiensten gingen ter plaatse. Door de brandweer werden twee ramen van de auto ingeslagen. Zij haalden de 34-jarige vrouw en haar dochter (leeftijd onbekend) uit de auto. Zij werden met onderkoelingsverschijnselen naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Autokraak

NIEUWEGEIN/UTRECHT Na een autokraak in Nieuwegein werden op maandag 19 november drie verdachten in Utrecht aangehouden.

Rond 21.20 uur werd door een getuige gemeld dat op de Buizerdlaan in Nieuwegein door drie verdachten was ingebroken in een auto. Het drietal was er vervolgens in een auto vandoor gegaan.

Door meerdere politie-eenheden werd aan de hand van de kenteken van de auto van de verdachten naar hen uitgekeken. Daarbij zagen agenten de auto met daarin de verdachten op de Van Heuven Goedhartlaan stoppen. De drie inzittenden, een jongeman van 19 jaar en twee van 22 jaar, allen uit Utrecht, werden aangehouden. In de auto troffen de agenten een navigatiesysteem aan, dat mogelijk van diefstal afkomstig was. De auto en het navigatiesysteem werden in beslag genomen.

De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. De 41-jarige Barendrechtse eigenaar van de in Nieuwegein opengebroken auto deed aangifte van de autokraak.

Laatst gewijzigd 20-11-2007 12:12 | © Politie Utrecht