Politie Gelderland-Zuid

Drugs ontdekt bij aanhouding geweld

Zaltbommel, 20-11-2007 o Maandagmiddag rond drie uur hield het Arrestatie Team van de politie een 44-jarige man uit de wijk de Balkan uit Zaltbommel aan voor bedreiging met een vuurwapen.

De man had zijn 42-jarige buurman en een 38-jarige vriend uit Vlijmen vorige week donderdag rond middernacht bedreigd met een vuurwapen. De reden voor de bedreiging was een woordenwisseling over het parkeren van autos tussen de twee woningen. De 42-jarige man uit Zaltbommel kwam thuis en vroeg zijn 44-jarige buurman of de auto die op zijn parkeerplaats stond, van hem was. Dat bleek niet het geval te zijn maar de 44-jarige buurman was dusdanig verhit dat hij zijn vuurwapen trok en de 42-jarige man hiermee bedreigde. In het huis van de 42-jarige man was op dat moment een vriend aanwezig. Deze kwam op het kabaal af en werd even later ook bedreigd met het vuurwapen. Beide mannen zijn later die nacht naar het politiebureau in Zaltbommel gegaan om aangifte van deze bedreiging te doen.

Doordat de buurman en de vriend direct aangifte van deze bedreiging deden, kon de politie gistermiddag de 44-jarige man aanhouden. Omdat de 44-jarige man uit Zaltbommel voor de politie geen onbekende was, werd het Arrestatie Team ingeschakeld voor zijn aanhouding. De man werd aangehouden in zijn woning voor bedreiging met een vuurwapen. Nadat het Arrestatie Team de woning was binnengevallen en de verdachte had afgevoerd, trof de politie bij het doorzoeken van de woning maar liefst kilos drugs aan. De politie zal nog nader onderzoek verrichten naar de drugs. (13)