Gemeente Veldhoven

bezoekt NEMO

Groep 8 basisschool De Rank bezoekt NEMO

20 november 2007

Groep 8 van basisschool de Rank won in het kader van de actie Groene Voetstappen 17 treinkaartjes. Wethouder Nicole Ramaekers deelde de kaartjes op 20 september jl. uit in de klas. De kinderen bezochten op dinsdag 6 november Science center NEMO in Amsterdam.

Aan de actie Groene Voetstappen namen zeven Veldhovense basisscholen deel. Een groots opgezette actie in het kader van Klimaatbeleid. Kinderen ontvingen (papieren) voetstappen waar ze tips opschreven voor een beter klimaat. Alle tips worden tijdens de Klimaatconferentie in Indonesië aangeboden. De leerlingen van De Rank kwamen in het kader van de actie bovendien drie dagen te voet of met de fiets naar school. Verder maakten ze posters en versierden ze de school met groene voetstappen.

Bezoek NEMO

In Science center NEMO waren leuke en spannende doe- en ontdekdingen. Lisa en Maurits schreven namens hun klas het volgende over het uitstapje:

Nemo loopbrug Toen wij bij NEMO waren kregen wij eerst uitleg over NEMO. Maar daarna mochten we zelf rond lopen. Om 12:00 uur kregen we de kettingreactie te zien. Daar lieten ze zien dat er andere dingen botsen waardoor je een kettingreactie kreeg. Er zaten wat fouten in, maar dat was de bedoeling. Daarna gingen we naar dek 5 en gingen we met z`n allen eten. Bij Teen Facts was er iets over drugs, wat er gebeurde en wat de bijwerkingen waren.

Toen we weer terug gingen naar het station hebben we eerst nog een stadswandeling gemaakt. Onder andere over De Dam. In Eindhoven waren we bijna te laat voor de bus, maar nog niet helemaal. Toen we in de bus stonden was het helemaal vol, dus moesten we staan. Dat was erg grappig, want telkens als we de bocht in gingen vielen er veel kinderen om. Er was ook een mevrouw die het niet zo leuk vond. Ze zei dat we erg irritant waren, maar dat is niet zo.

Groetjes van Lisa en Maurits namens groep 8 van De Rank en natuurlijk ook van meneer Ad.