AutoRai

Hyundai lanceert de Getz Sport

(11/20/2007)
Hyundai biedt met de Getz Sport een sportieve variant van dit razend populaire model van Hyundai. De Sport is een stoer model dat het sportieve design en de dito prestaties van de Hyundai Getz accentueert. Als basis voor de Getz Sport dient de 1.4i DynamicVersion 5-deurs met een vermogen van bijna 100 pk. De prijs van de Getz Sport bedraagt 14.995 euro.

De Hyundai Getz Sport is door de in het oog springende verfraaiingen een echte aandachtstrekker. Er zijn onder meer stoere 15â lichtmetalen velgen gemonteerd. De auto is voorzien van een skid plate voor en achter met aluminiumkleurige accenten, die het sportieve aanzien van de auto accentueren. De stoere wielkastverbreders en de zwarte sierlijsten op de achterklep geven de Getz Sport net dat beetje extra uitstraling.

De Hyundai Getz 1.4i Sport kost ⬠14.995,-. Dat is slechts ⬠500,- meer dan de Hyundai Getz 1.4i DynamicVersion 5-deurs. Dit betekent dat het voordeel voor de consument ⬠1.000,- bedraagt, aangezien het pakket een waarde heeft van ⬠1.500,-.

De Hyundai Getz 1.4i Sport ziet er niet alleen dynamisch en sportief uit, maar is ook nog eens zeer rijk uitgerust. Het model heeft onder meer airconditioning, ABS met EBD, stuurbekrachtiging, elektrisch bedienbare ramen voor, centrale deurvergrendeling met afstandbediening, een compleet pakket airbags, mistlampen vóór en in carrosseriekleur uitgevoerde buitenspiegels en deurgrepen.

De Hyundai Getz Sport is vooral bedoeld voor echte liefhebber. De sterke 1.4i benzinemotor levert 97 pk/71 kW bij 6.000 tpm. Het koppel bedraagt 125 Nm bij 3.200 tpm. De voorwielaangedreven Getz is gekoppeld aan een handgeschakelde vijf versnellingen transmissie.