AutoRai

GM en regering Dubai brengen hybride Chevrolets naar het Midden Oosten

(11/20/2007)
General Motors en de âRoads and Transport Authorityâ (RTA) in Dubai hebben aangekondigd dat zij een overeenkomst hebben gesloten om de mogelijkheden te evalueren om hybride autoâs in het Midden Oosten uit te brengen.

Bij de overeenkomst behoort ook een diepgaande lokale market research met betrekking tot het inzetten van de volledig nieuwe Chevrolet Tahoe Two-Mode Hybrid en de volledig nieuwe Chevrolet Malibu Hybrid van GM. De overeenkomst zou kunnen leiden tot één van de grootste wagenparken ter wereld.

Het akkoord is baanbrekend omdat het de gezamenlijke doelstelling demonstreert van General Motors, Dubai RTA en de regering van Dubai om de invloed op het milieu van het autorijden te beperkenâ zelfs in een gebied dat rijk is aan olievoorraden.

De overeenkomst werd getekend door Zijne Excellentie Matar Al Tayer, Voorzitter van de Board & Executive Director van de RTA en Terry Johnsson, President van General Motors Middle East Operations, in aanwezigheid van Ingenieur Essa Al-Dosary, CEO Public Transportation Agency, Ingenieur Abdul Aziz Malik, CEO Dubai Taxi en een aantal divisiedirecteuren en officials van de RTA en General Motors.

Maureen Kempston Darkes, GM Group Vice President en President van GM Latin America, Africa and the Middle East zei: âWe zijn vereerd dat de Dubai RTA de volledig nieuwe Chevrolet Tahoe Hybrid en Malibu Hybrid voor dit programma heeft uitgekozen. Dit is weer een bewijs dat onze milieustrategie van toepassing is voor alle markten en dat het echt een mondiale inspanning is om emissies terug te brengen en te zorgen voor duurzaam vervoer. Deze autoâs met geavanceerde technologie zijn marktleidend in hun segmenten en deze keuze is een getuigenis van het visionaire leiderschap van de regering van Dubai.â

Zijne Excellentie Matar Al Tayer verklaarde dat dit initiatief voortvloeit uit de implementatie van de directieven van Zijne Hoogheid Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, UAE Vice President en Premier en Ruler of Dubai om te streven naar een veilig, schoon, attractief en duurzaam milieu dat voldoet aan de reputatie en het prestige van het Emiraat. Het past ook in het raamwerk van het stringente voornemen van de RTA om leven en eigendommen te beschermen, voorzichtig om te gaan met het milieu en de natuurlijke energiebronnen, het verbeteren van de standaards voor de gezondheidszorg van de inwoners en de openbare veiligheid en om alle noodzakelijke technologieën toe te passen om het geluidsniveau terug te dringen dat worden veroorzaakt door vervoer- en transportmiddelen.

De GM-RTA overeenkomst voorziet in een kleine vloot Chevrolets Tahoe en Malibu hybride autoâs die door de RTA in Dubai ingezet zullen worden als limousines en taxiâs. Het researchprogramma zal in januari 2008 beginnen en één jaar duren. General Motors zal voor 15 technische medewerkers van de RTA en 40 taxibestuurders van Dubai Taxi een training verzorgen op het gebied van veiligheid en andere aspecten van het rijden met deze autoâs. Tijdens het programma zullen GM en het RTA samenwerken om het gebruik en de serviceability van de autoâs te valideren. Het is de intentie van de RTA in Dubai om de Chevrolet hybride autoâs begin 2009 in haar wagenparken op te nemen.