Saxion Hogescholen
BR>

di 20 november 2007

Noorderlink scriptieprijs opnieuw naar Saxion student

De Noorderlink scriptieprijs gaat dit jaar voor de derde achtereenvolgende keer naar een student van Saxion Hogescholen. Voor haar uitmuntende scriptie over een passend personeelsbeleid heeft Philia Spijker een cheque van 1000 euro in ontvangst mogen nemen. Philia is afgelopen jaar afgestudeerd aan de Academie Mens en Arbeid van Saxion Hogescholen locatie Enschede.

Origineel, inventief, doordacht en degelijk
Een citaat uit het juryrapport: `de waarde van deze scriptie ligt met name in de waarde voor de branche. In het MKB is men veelal nog zoekende naar adequaat en strategisch personeelsbeleid. Met de rugdekking van het lectoraat Strategisch Human Resource management van Saxion Hogescholen en de directeur van afstudeerbedrijf Demcon heeft Philia dit onderzoek een diepte kunnen geven die je niet vaak tegen komt.'

Deze scriptie borduurt voort op het gegeven dat HRM bijdraagt aan strategische doelen of laat zien hoe de aangedragen oplossing de bedrijfsresultaten gunstig kan beïnvloeden. De toegevoegde waarde voor de praktijk uit zich zowel in de originaliteit en inventiviteit, als in de doordachtheid en degelijkheid van het product.

Noorderlink scriptieprijs
Aan een winnende scriptie worden een aantal eisen gesteld. De scriptie moet een actueel HRM gerelateerd onderwerp behandelen, een verrassende kijk bieden op de HRM-functie of een nieuw instrument aandragen voor een klassiek HRM-vraagstuk en is minimaal beoordeeld met een acht. Scripties waarmee leidinggevenden onmiddellijk aan de slag kunnen of waarvan de boodschap hen prikkelt en niet meer loslaat, scoren hoog.

Noorderlink is een samenwerkingsverband van 25 grote bedrijven en organisaties op het terrein van HRM (Human Resource Management) en HRD (Human Resource Development). De deelnemende organisaties voeren ieder hun eigen personeelsbeleid, beschikken over een volwaardige P&O-afdeling, hebben minimaal 1000 medewerkers in dienst en zijn gevestigd in Noord-Nederland. Sinds 2004 stelt zij jaarlijks deze prijs beschikbaar.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------