Politie Limburg-Zuid


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Onderwerp ( Persberichten
Datum ( dinsdag 20 november 2007

Kerkrade; inval in drugspand

De politie heeft maandagmiddag een inval gedaan in een drugspand aan de Nieuwstraat in Kerkrade. Bij deze actie werden twee personen aangehouden en een partij softdrugs in beslag genomen.

De aangehouden personen zijn twee mannen van 28 en 32 jaar uit Kerkrade. In het pand trof de politie naast ruim 800 gram softdrugs ook ruim 6000 Euro aan contant geld aan. Bij het pand was, kennelijk in verband met toegangscontrole een camera geïnstalleerd. Deze camera was verstopt in een vogelkastje.

Bij het onderzoek in de woning trof de politie ook wapentuig aan, waaronder een aantal antieke vuurwapens. In overleg met justitie zal worden besloten wat er met de wapens gebeurt.

Tegen de twee Kerkradenaren wordt proces-verbaal opgemaakt.

Heerlen; inbraak in winkel

In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een winkel aan de van Weerden Poelmanstraat in Heerlen.

De inbraak vond plaats rond 02.30 uur. De inbrekers zijn het pand binnen gedrongen nadat zij een ruit van de toegangsdeur hadden vernield. Zij gingen aan de haal met een kluis. Wat er in de kluis zat is nog niet bekend.

De politie onderzoekt de inbraak.

Wijnandsrade; auto in brand

In de nacht van maandag op dinsdag zijn op de Teheuxstraat in Wijnandsrade twee personenauto's in vlammen op gegaan. aan de.

Een van beide auto's, die geparkeerd stonden op een parkeerplaats, is vermoedelijk in brand gestoken. De andere die ernaast stond raakte door het vuur ook zwaar beschadigd.

De politie stelt een onderzoek in.

Maastricht; inbraken

In de nacht van maandag op dinsdag is er op de Clavecymbelstraat in Maastricht kort na elkaar in twee winkels ingebroken.

Rond 00.50 uur werd de eerste inbraak gepleegd. De dieven vernielden een ruit naast de toegangsdeur en gingen aan de haal met enig kleingeld uit de kassa. Kort daarop sloegen zij hun slag bij een andere zaak in dezelfde straat. Daar werd ook een ruit vernield, maar werd niets gestolen. De daders zijn vermoedelijk twee mannen, die een auto bij zich hadden.

Rond 01.25 uur werd een inbraak gemeld bij een apotheek aan de De Mandel in Maastricht. Ook bij die inbraak werd een ruit vernield en hadden de dieven het gemunt op de inhoud van de kassa.

De politie onderzoekt de inbraken.

Maastricht; dronken automobilist veroorzaakt aanrijding

Maandagavond heeft de politie een 38-jarige inwoner van Maastricht aangehouden, omdat de man op President Rooseveltlaan onder invloed van alcohol een aanrijding had veroorzaakt met een fietser.

De Maastrichtenaar verleende op de kruising met de Professor Cobbenhagenstraat - Voltastraat geen voorrang aan de bestuurder van een snorfiets. Deze bestuurder, een 18-jarige Maastrichtenaar, bleef ongedeerd.

De Maastrichtse automobilist moest een blaasproef ondergaan. Daarbij blies hij 2 promille. De verklaarde dat hij geen rijbewijs had.

Maastricht; hennepplantage in woning

In een woning aan de Menno van Coehoornstraat in Maastricht heeft de politie maandagmiddag enkele hennepplantages aangetroffen. Dit gebeurde naar aanleiding van een melding via Meldt Misdaad Anoniem

Op drie kamers stonden compleet ingerichte plantages, met in totaal 574 planten. Alle hennepplanten en bij de plantages behorende attributen werden in beslaggenomen. Het energiebedrijf werd gewaarschuwd omdat de elektriciteit illegaal was afgetapt.

De politie onderzoekt wie de eigenaar van de plantages is.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


---- --