Politie Zeeland

O-2459-2007. Man aangehouden wegens auto-inbraken
Politie Zeeland heeft vrijdag 9 november om 17.45 uur op de Fort den Haakweg in Vrouwenpolder een man aangehouden wegens het plegen van auto-inbraken.
In de omgeving van Renesse, Brouwersdam en Haamstede werd de afgelopen tijd veel ingebroken in auto's. Als gevolg hiervan is politie Zeeland overgegaan tot een observatieactie. Al snel werd een verdachte gesignaleerd en kon de politie een 63-jarige man uit Arnhem op heterdaad aanhouden.
De 63-jarige man werd betrapt toen hij een autoruit insloeg en goederen uit een personenauto wegnam.
De man is ingesloten en heeft afstand gedaan van de gestolen goederen.
Sinds de aanhouding van de 63-jarige zijn de auto-inbraken in de omgeving van Renesse, Brouwersdam en Haamstede aanzienlijk gedaald.

Z-2460-2007. Poging tot diefstal auto's in Hulst
Tussen maandag 20.00 uur en dinsdag 06.00 uur zijn in Hulst twee pogingen gedaan een auto te stelen.
De auto's stonden geparkeerd op het Princebolwerk en de Zandstraat. Van beide auto's is een ruit vernield en is de bedrading losgetrokken.

W-2461-2007. Verkeerscontrole Schroeweg Middelburg
Tussen 07.20 uur en 09.15 uur dinsdagmorgen heeft politie Zeeland in samenwerking met de spoorwegpolitie en Prorail een verkeerscontrole gehouden met de volgende resultaten.
17x reden fietsers door rood licht, 1x reed een bromfiets door rood, 28x werd een verkeersbord (eenrichtingsweg) genegeerd, 26x was de fietsverlichting niet in orde, 1x werd niet gestopt voor een stopstreep, 1x reed een personenauto door rood licht, 3x liepen voetgangers door rood licht, 2x negeerde automobilisten een verkeersbord (eenrichtingsweg) en 1x werd door een automobilist een doorgetrokken streep genegeerd.