Gemeente Teylingen

Geest

Nieuwe beheerder voor sporthal de Geest

20 november 2007

PERSBERICHT 20 november 2007 - Op 7 november zetten wethouder en loco-burgemeester W.Th Hollart en de voorzitter van stichting Wasbeek, de heer G.A. Leepel hun handtekeningen onder het contract waarmee de overname van sporthal de Geest bekrachtigd werd.

Stichting Wasbeek beheert en exploiteert al enige jaren het zwembad, een sporthal en gymzaal voor de gemeente in Sassenheim. De Stichting is vorig jaar september door de gemeente gevraagd na te denken over een overname van sporthal de Geest, in Warmond. De 10 jaar oude sporthal werd op dat moment geëxploiteerd door de gemeente. Al enige jaren werd de kantine gerund door een pachter. Toen de pachter in juni 2006 besloot er mee te stoppen, gaf dit voor de gemeente aanleiding om in contact te komen met stichting Wasbeek. Foto ondertekening De stap richting stichting Wasbeek heeft niet alleen plaatsgevonden vanwege de deskundigheid en jarenlange ervaring van de stichting. De gemeente onderzoekt ook regelmatig of gemeentelijke taken doelmatiger en doeltreffender door andere instellingen kunnen worden uitgevoerd.

In een kort tijdsbestek zijn veel zaken snel en adequaat opgepakt door stichting Wasbeek. Dit moest ook wel want het doel was om de overname in de zomerperiode te laten plaatsvinden. Inmiddels hebben de gebruikers kunnen wennen aan de nieuwe beheerder en andersom. Ook heeft de kantine een fikse opknapbeurt gehad. Sinds 1 juli 2007 beheert stichting Wasbeek nu ook sporthal de Geest. Stichting Wasbeek bestaat uit een bestuur, bestaande uit 5 vrijwilligers. De algemeen manager, de heer H. van der Linden regelt de dagelijkse gang van zaken in dit sport- en recreatiecomplex.

Mocht u gebruik willen maken van deze accommodatie, kijkt u dan op www.sporthaldegeest.nl. De gemeente heeft de stichting ook verzocht een rol te vervullen bij het beheer van de nog te realiseren nieuwe sporthal in Sassenheim. Met de bouw van deze sporthal wordt naar verwachting in de 1e helft van 2008 begonnen.