Gemeente Utrecht

Op- en afrit Oog in Al wordt op- en afrit Lage Weide

Nieuwe ontsluiting A2 - Lage Weide krijgt groene omlijsting

Langs de nieuwe entree van de A2 naar Lage Weide aan de westkant van Utrecht plant de gemeente Utrecht deze week een paar honderd essen, elzen, berken en grauwe abelen aan. Verkeerswethouder Tymon de Weger geeft woensdag 21 november met de plaatsing van een gewone es het startsein voor de werkzaamheden. Er wordt nog volop gewerkt om de nieuwe route tussen de A2 en Utrecht Centrum vóór 21 december gereed te krijgen. Op die datum wordt afrit 7 (Oog in Al) van de rijksweg afgekoppeld en moet de nieuwe ontsluiting over bedrijventerrein Lage Weide klaar zijn.

Zo'n zestig mensen zijn continu in de weer om de met militaire precisie geplande operatie te klaren. Zo zal in de eerste helft van december ter hoogte van het AC-restaurant nog een stukje weg onder de spoordoorgang Utrecht-Woerden aangelegd worden.

De nieuwe op en afritten komen te liggen ter hoogte van de Hyperonenweg op Industrieterrein Lage Weide. De nieuwe route tussen de A2 en de stad Utrecht loopt langs de westkant van Lage Weide, over een deel van de oude A2 naar de Verlengde Vleutensweg en zal eerst nog via de oude Vleutense brug (en vanaf juni 2008 via de gloednieuwe Hoge Weide brug) richting binnenstad lopen.

De nieuwe ontsluitingsroute heeft op Lage Weide gedeeltelijk nog een tijdelijk karakter. Zo zal eerst nog gebruik gemaakt worden van de Hyperonenweg. Pas na afronding van juridische procedures kan (vermoedelijk in de loop van 2008) een nog ontbrekend stukje weg worden aangelegd.

In december start een uitgebreide informatiecampagne om weggebruikers, bewoners en bedrijven attent te maken op de wijziging van op-en afrit 7 langs de A2. De aanleg van de nieuwe toegangsroute maakt deel uit van een groot aantal infra-projecten om Utrecht aan de westkant bereikbaar te houden. Voor meer informatie hierover kan men terecht op www. utrecht.nl/infraprojecten en op www.watgebeurthier.nl

Noot voor de media
U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de boomplanting door Tymon de Weger op woensdag 7 november om 13.00 uur bij de kruispunt Atoomweg met de nieuwe (nog afgesloten) ontsluitingsweg op Lage Weide.

Bij vragen over dit persbericht kunt u contact opnemen met bestuurscommunicatie gemeente Utrecht, Gerard Derksen, 06- 270 30 714.