ID&T


Dance Tunes nieuws - week 46

Benjamin Bates Two Flies (Tommy Trash remix) // House (Big and Dirty)

Enkele weken geleden kon je reeds de review van het origineel hier vinden op Dance-Tunes. De remix afkomstig van Tommy Trash verdient echter een tweede blik op een reeds uitstekende tune! De oorspronkelijke versie van Two Flies droeg een heerlijk Rock jasje dat menig House fanaat inmiddels in vervoering heeft gekregen. Tommy Trash weet de plaat echter om te toveren tot een heerlijke electro/ minimal trip zonder in te boeten aan kwaliteit en ook het aanstekelijke rifje is gelukkig nog steeds present. Op deze manier wordt er perfect ingespeeld op het enige manco dat eerder te ontdekken was in de eerdere release: Two Flies is nu meer dan een potentieel commercieel succes, de productie kan nu zonder twijfel grijsgedraaid gaan worden in de diverse clubs die ons land rijk is.

Check it out! »

Funkwerkstatt - Windrose // House (Sneakerz Muzik)

Op Dance-Valley draaide topjock Erick E reeds deze productie en het bleek één van de vele hoogtepunten uit zijn set te zijn. De grootste tijd dus om het nummer een full release te gunnen zodat ook de non-DJs kunnen genieten van een uitstekend staaltje Duitse minimal. Kenners van het Sneakerz platenlabel of de Sneakerz feesten zullen het geluid direct herkennen; eclectisch, melodieus, tikkeltje eentonig maar juist daardoor erg sterk en de scheurende beats. Al deze ingrediënten en meer zijn terug te vinden in Funkwerkstatts Windrose, en dan met name de Erick E remix. Het origineel daarentegen is een stuk minimalistischer en in verhouding tot de overige remixen behoorlijk laidback. Die overige remixen zijn in dit geval het werk van de eerder genoemde Erick E, Youri Donatz, Philip Young en Eric Fender. Het mag duidelijk zijn dat de Erick E edit de favoriet uit dit lijstje is, neemt echter niet weg dat de overige remixes het beluisteren ook meer dan waard zijn. Nederhouse meets Duitse degelijkheid, top!

Check it out! »

Phynn - This Is The Time // Trance (Black Hole Recordings)

Phynn mag gezien worden als één van de muzen van Neerlands trots DJ Tiësto. Zo mocht hij eerder dit jaar het elfde deel in de legendarische In Trance We Trust serie afleveren. De verwachtingen voor zijn nieuwe release waren dan ook hooggespannen. Met This Is The Time weet hij volledig aan deze verwachtingen te voldoen. De track start met de welbekende 4/4 beats, waarna de melodie langzaam maar zeker zijn intrede doet. Tegen het eind van de eerste minuut wordt de luisteraar gepakt door een stoot energie die Phynn loslaat met de toegevoegde stevige drive. Hierna bouwt de track langzaam op naar de eerste break die ook ditmaal niet teleurstelt. De climax die volgt zul je zelf moeten beluisteren om te kunnen waarderen, maar één ding is zeker: mis m niet! This Is The Time is een meer dan waardig opvolger op Close Encounter en belooft niets dan goeds voor de toekomst.

Check it out! »

Nightrhymes Featuring Michael Clifford - Chicago // House (Reelgroove Limited)

Zoals vaak heeft ook Chicago de gebruikelijke weg bewandeld van promo tot underground hit op weg naar mainstream succes. Gelukkig voor ons alles house fans brengt het Reelgroove label de productie van de Nightrhymes en vocalist Michael Clifford uit als een full release. Het origineel is van oorsprong een aanstekelijke House plaat voorzien van memorabele vocalen en zorgde op de dansvloer daar waar het werd gedraaid voor een warm gevoel van saamhorigheid. Maar zoals altijd, smaken verschillen, dus ook aan de remixen is hard gewerkt om er een compleet pakket van te maken. Het resultaat staat als een huis: DJ Memes Warehouse edit doet episch aan en is een potentie een heus House anthem, mede dankzij het klassieke geluid van de piano Alfredo Azzetto levert een diep, bijna Tech House klinkende rework Steve tovert Chicago om in een atmosferisch stukje muziek met electro klinkende synths om het een speels karakter mee te geven. Tenslotte is er nog de door de Nightrhymes zelf geproduceerde Space Mix welke uitermate geschikt is voor de big rooms. Niet te missen!

Check it out! »

Stonebridge - You Dont Know // House (Egoiste)

De Zweed Stonebridge beschikt inmiddels over een CV waar menig producer een moord voor zou begaan. Naast remix werk voor de grootste artiesten ter wereld, wervelende DJ sets in de meest aansprekende clubs levert deze veelzijdige DJ/Producer zo nu en dan een solo-plaat af die op zijn beurt meermaals direct de weg naar de top weet te bewandelen. Dit lot lijkt zijn laatste solo werk, dat de titel You Dont Know heeft meegekregen, ook beschoren. Hoewel sommige het zullen ervaren als hetzelfde trucje in een iets ander muzikaal jasje loopt de plaat over van de know-how en kwaliteit die duidelijk terug te horen is. House blijft immers house, en hetgeen Stonebrigde neerzet met You Dont Know zit simpelweg erg goed in elkaar. Na hits als Put Em High en Freak On is ook dit stukje muziek een welkome aanwinst.

Check it out! »

Geplaatst op: 20-11-2007