Ingezonden persbericht


Persbericht

Interoute wint award voor beste Pan-Europese Telecom Aanbieder voor de Groothandel

Amsterdam, 20 november 2007 -- Interoute, eigenaar van een van de meest geavanceerde next generation glasvezelnetwerken in Europa, heeft tijdens de Capacity Awards voor de tweede keer op rij de prijs gewonnen voor beste Pan-Europese Telecom Aanbieder voor de Groothandel. De ceremonie vond plaats op 12 november te Amsterdam.

De jury was onder de indruk van de omvang en de schaal van het next-generation netwerk van Interoute. Het is het grootste en meest geavanceerde datanetwerk van Europa en strekt zich uit over 85 steden in 22 landen in zowel Oost- als West-Europa. Daarnaast bevinden zich in het netwerk 19 Metropolitan Area Networks (MANs) en acht datacentra, gesitueerd in de belangrijkste steden. Het netwerkbereik van Interoute is gegroeid door acquisities zoals het CECOM netwerk. Hierdoor kan Interoute voldoen aan de groeiende vraag naar communicatieservices vanuit zowel Centraal als Oost-Europa. Het netwerk dient als springplank naar nieuwe markten zoals Turkije en de Oekraïne.

'Deze award één keer winnen was al fantastisch, maar het voor een tweede keer op rij winnen is een kroon op ons werk van de afgelopen tijd,' stelt Gareth Williams, CEO van Interoute. 'We zijn eigenaar van en managen hét Pan-Europese next generation netwerk. We hebben in grote mate geïnvesteerd in zowel de verbetering als ook het vergroten van ons netwerk, zodat we de bestaande, maar ook de opkomende markten van Europa zo goed mogelijk kunnen bedienen.'

De Capacity Award is de tweede prijs die Interoute in korte tijd wint. In september won het bedrijf tijdens de Global Telecom Business Award de 'Best Business and Consumer Innovation Award' in de spraak en data convergentie categorie voor Interoute One.

Over Interoute
Interoute is de snelst groeiende leverancier van communicatietechnologie en eigenaar en operator van het meest geavanceerde en wijdvertakte Europese netwerk voor spraak en data met meer dan 54.000 kilometer glasvezel. Het full-service next generation netwerk van Interoute bedient meer dan 17.000 klanten variërend van detailhandel tot de ruimtevaartindustrie, alle grote Europese telecomaanbieders, de belangrijkste operators in Noord Amerika en Zuid Oost Azië, overheden en onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Interoute is voor deze organisaties de ideale partner voor het hosten van content, het leveren van wholesale transit diensten, het bieden van corporate access en het creëren van nieuwe diensten. Interoute heeft kantoren door heel Europa en in Noord Amerika en is eigenaar en operator van stedelijke netwerkringen in de belangrijke Europese zakencentra. E-commerce transacties met een waarde van meer dan ¤1 miljard vloeien dagelijks door de data centres van Interoute. Hiermee is Interoute één van de sleutelcomponenten in de digitale Supply Chain van Europa. www.interoute.nl

Contact voor de media:
Lubbers & De Jong
Elske van Gent
020 421 05 65
elske@l-dj.nl