Garmin breidt zijn Automotive OEM activiteiten uit

Volvo dealers bieden wereldwijd een speciale nüvi 760 aan

Houten, 20 november 2007 - Garmin maakt bekend dat de nüvi 760 door Volvo is gekozen als mobiele navigatieoplossing in aantal geselecteerde Volvo modellen, waaronder de nieuwe Volvo C30 en de Volvo XC70. Dit Volvo-specifieke model zal geleverd worden via dealers in heel Europa en Noord Amerika.

"Garmin is blij met deze samenwerking en stelt Volvo hierdoor in staat om zijn klanten een hoogwaardig satellietnavigatiesysteem aan te bieden. Volvo en Garmin zijn beide gericht op veiligheid, techniek en kwaliteit en wij zijn ervan overtuigd dat klanten het ontwerp van deze oplossing zullen waarderen", zegt Roger Jollis, OEM & mobile marketing directeur van Garmin. "Deze overeenkomst versterkt Garmins groeipositie als een vooraanstaand leverancier aan de automobielindustrie."

De speciale accessoire kit van Volvo omvat de nüvi 760 en een speciale 'intelligente' montagesteun, die bovenop het dashboard wordt geplaatst. Volvo heeft grondig onderzoek gedaan naar de positie van de steun en de invloed hiervan op de concentratie van de bestuurder. De plaatsing van de steun is hierdoor gegarandeerd niet van negatieve invloed op de bestuurder. Het ontwerp van de houder sluit nauw aan bij het uiterlijk van het interieur en zorgt ervoor dat er geen voedingkabels in het zicht door de auto lopen. Daarnaast is het niet meer noodzakelijk een zuignap montagesteun tegen het raam te bevestigen. De nüvi 760 behoudt met deze steun nog steeds zijn mobiele karakter en is dus ook toepasbaar in andere auto´s.

"We hebben Garmin gekozen als partner voor ons nieuwe Volvo Portable navigatieaanbod", zegt Lars-Erik Roos, Volvo's managing director, accessoire business unit. "Ik geloof dat onze klanten de combinatie van dit navigatieproduct en de in de Volvo geïntegreerde installatie kit bijzonder zullen waarderen."

De Volvo-oplossing biedt het beste van twee werelden: een geavanceerde en toch eenvoudig te gebruiken draagbare navigatieoplossing. Speciaal ontworpen voor de Volvo, levert het de klasse, de kwaliteit en de veiligheid die een Volvo-rijder verwacht van een meegeleverd accessoire. De Garmin nüvi 760 is gekozen door Volvo vanwege zijn functionaliteit en design. Het apparaat combineert geavanceerde technologie met een gebruiksvriendelijke bediening.

De nüvi 760 beschikt over een helder breedbeeld scherm en begeleidt de bestuurder met gesproken en tekstuele afslag-voor-afslag aanwijzingen naar zijn bestemming. Herberekenen gebeurt automatisch wanneer een verkeerde afslag wordt genomen, zodat de bestuurder weer op de juiste weg naar zijn bestemming komt. De nüvi 760 beschikt ook over Garmin's nieuwe "Waar ben ik"-functie. Een enkele aanraking van het scherm volstaat om uw huidige positie weer te geven, de dichtstbijzijnde kruisingen, ziekenhuizen, politiebureaus en tankstations weer te geven, evenals het dichtstbijzijnde adres, handig als je in-the-middle-of-nowhere zit.

Het nüvi 760 navigatiepakket past op alle huidige Volvo productiemodellen, waaronder de nieuwe Volvo C30 en XC70. Hij kan ook gebruikt worden in een beperkt aantal eerdere modellen. Het accessoirepakket voor Volvo is naar verwachting begin december 2007 beschikbaar.