Zonnewagen Nuna4 rijdt ereronde op ring A10

20/11/2007 14:30



Nuon Solar Team



Kampioenen Nuon Solar Team gehuldigd

Amsterdam, 20 november 2007 - Na ruim drieduizend zonnige kilometers dwars door het Australische continent reden de kampioenen van het Nuon Solar Team vandaag een ereronde op de Amsterdamse ring A10. Hierna werd het team van twaalf TU Delft-studenten gehuldigd door Ludo van Halderen, voorzitter van de Raad van Bestuur van Nuon. Met Nuna4 laat het Nuon Solar Team de toepassing van duurzame energie in het dagelijks leven zien. Hoofdsponsor Nuon ondersteunt deze doelstelling van harte.

Stefan, Hjalmar, Oliver, Tine, Paul, Demian, Gert, Rabih, Susan, Joep, Vincent en Ivo kregen het dit jaar wéer voor elkaar: het Nuon Solar Team won voor de vierde achtereenvolgende keer de World Solar Challenge. Deze tweejaarlijks georganiseerde race voor wagens op zonne-energie voert de deelnemende teams dwars door Australië, van Darwin in het noorden tot het uiterst zuidelijk gelegen Adelaide.

De overwinning werd vandaag ook op Hollandse bodem gevierd met een ereronde op de Amsterdamse ring A10, waar Nuna4 rond het middaguur tussen het gewone verkeer te zien was. Hierna vond de huldiging van de viervoudig kampioenen plaats door Nuon-bestuursvoorzitter Ludo van Halderen. "Wij zijn enorm trots op dit team van kanjers - dat is vier, op naar Nuna5!"

Editie 2007 van de race was voor het Nuon Solar Team buitengewoon spannend: technische problemen bij de start, lekke banden onderweg en sterke concurrentie van vooral het Belgische Umicore-team en team Aurora uit Australië hielden het team scherp. Deze vierde overwinning op rij is niet alleen een bewijs van de technische kwaliteiten van Nuna4, maar vooral ook van de strategie en teamspirit. Na ruim een jaar plannen, bouwen en testen bewezen de TU Delft-studenten van het Nuon Solar Team wederom tot de absolute wereldtop te horen.

Voor hoofdsponsor Nuon betekent de vierde overwinning op rij een zichtbare stap in de praktische toepassing van zonne-energie. Nuna4 laat zien dat duurzaam opgewekte energie deel uit kan maken van het leven van alledag. Nuon maakt door het aanbieden van zonneboilers en zonnepanelen (vanaf begin 2008) zonne-energie toegankelijk voor het brede publiek. Daarnaast werkt Nuon aan de ontwikkeling van de ultradunne Helianthos-zonnecelfolie, dat een betaalbaar alternatief moet worden voor elektriciteit uit fossiele brandstoffen.

Nuon en het Nuon Solar Team
Sinds 2001 is energiebedrijf Nuon hoofdsponsor van het Nuon Solar Team. Ook dit jaar koos Nuon vol overtuiging om de makers van Nuna4 te ondersteunen. Met de uitdagende en avontuurlijke wedstrijd waar het team aan deelneemt, wil het bedrijf de brede toepassing van duurzame energie en innovatie op dat gebied stimuleren. De studenten van de TU Delft kunnen met hun zonnewagen demonstreren hoe ruim de toepassingen van zonne-energie zijn en hoe jonge mensen met ambitie een substantiële bijdrage leveren aan technische vernieuwing en een duurzame toekomst.

Over Nuon
Nuon is een ambitieuze energieonderneming die met ruim 10.000 medewerkers 2,6 miljoen consumenten en organisaties bedient in Nederland, België en Duitsland. Nuon produceert, transporteert en levert elektriciteit, gas, warmte en koude, en handelt in energie op de belangrijke internationale markten. Ook biedt Nuon aanvullende diensten en technische innovaties aan bedrijven en consumenten. Nuon streeft daarbij naar een betrouwbare, duurzame en betaalbare energievoorziening. Met een omzet van 5,6 miljard euro in 2006 heeft Nuon een vooraanstaande positie in de Nederlandse energiemarkt. De aandelen zijn in handen van lokale en regionale overheden.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.nuonsolarteam.nl