Groene duimen voor huurders Vestia Rotterdam Zuid

20/11/2007 14:39



Stichting Vestia Groep



Vrijdag 16 november vond voor de tweede keer de uitreiking van de groene duimen plaats. Zuidwijk is in de prijzen gevallen dankzij huurders van Vestia Rotterdam Zuid die plannen hebben ingediend voor drie projecten.

Groene duimen is een initiatief van de gemeente Rotterdam om bewoners te betrekken bij het verfraaien van hun woonomgeving. In totaal is euro 55.200,- beschikbaar gesteld voor een klauterberg in de Burgen, een bloemenweide in de Velden en een rosarium bij het Van Tijenplantsoen. Het is de bedoeling dat alle drie de projecten in samenwerking met Gemeentewerken in 2008 worden gerealiseerd.

Omdat in Zuidwijk heel veel wordt vernieuwd, is aandacht van de bewoners voor hun woning en woonomgeving extra van belang. De openbare ruimten moeten schoon, heel en veilig zijn. Vestia realiseert zich dat dit alleen mogelijk is in samenwerking met de bewoners. Daarom zij we zeer verheugd met het feit dat onze bewoners zo betrokken zijn bij hun wijk. We hopen dat ook in de toekomst de bewoners een actieve rol op zich zullen nemen.