Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Toshiba introduceert HD DVD notebook van minder dan ¤1.000

Bij aankoop vijf gratis HD DVD films

Notebookfabrikant verlegt ondergrens prijs voor HD DVD

Hoofddorp, 20 november 2007 - Toshiba Informmation Systems Benelux, leverancier van portable computers en toebehoren, heeft zijn assortiment HD DVD notebooks uitgebreid. Consumenten kunnen kiezen uit vier rijkelijk uitgeruste notebooks voor prijzen vanaf minder dan duizend euro.

De Toshiba HD DVD notebookcomputers die vandaag zijn geïntroduceerd, zijn de Toshiba Qosmio G40, Satellite X200, Satellite P200 en Satellite A200. Deze notebooks worden geleverd met een High-Definition breedbeeldscherm met een resolutie van 720p of 1080p en een schermbreedte van 15,4 tot 17 inch.

Bij aankoop van een Toshiba HD DVD notebook geeft Toshiba tijdelijk vijf gratis HD DVD films (Hollywood-producties en lokaal geproduceerde films) weg met een waarde van circa ¤150. De modellen die hiervoor in aanmerking komen, en de details van deze actie zijn te vinden op www.computers.toshiba.nl. De actie loopt tot en met 31 januari 2008.

Het formaat HD DVD levert een kijkervaring op die de DVD-standaard zowel wat betreft resolutie als geluidskwaliteit overtreft. HD DVD's bieden een beeldresolutie die tot vijf keer beter is dan die van Standard-Definition DVD's, en een ongekende geluidskwaliteit (bij gebruik van de juiste apparatuur). Anders dan bij de DVD kunnen de interactieve functies van HD DVD ook worden gebruikt terwijl de film wordt afgespeeld; de film hoeft namelijk niet te worden stopgezet om terug te keren naar het hoofdmenu. HD DVD geeft ook op intuïtieve wijze inzicht in het ontstaansproces van films en toegang tot exclusieve HD-webcontent, zoals trailers en muziekvideo's.

'HD DVD is de toekomst van de high-definition lifestyle en wij zijn dan ook erg ingenomen met de introductie van onze aantrekkelijk geprijsde HD DVD notebooks, die de HD DVD ervaring binnen het bereik van meer mensen brengen', aldus Jeffrey Willes, general manager van Toshiba Information Systems Benelux. 'Nu HD DVD steeds meer aan populariteit wint, vindt Toshiba het belangrijk om de consument de middelen aan te reiken waarmee zij overal de voordelen van dit formaat kunnen ervaren. Ons assortiment HD DVD notebooks maakt dat mogelijk, en wel voor een prijs die de consument zich kan veroorloven.'

HD DVD: de look-and-sound van perfectie

Alle Toshiba HD DVD notebooks beschikken over een HDMI-poort via welke de notebook snel en eenvoudig kan worden aangesloten op een HDTV. Het resultaat is een zuiver High-Definition beeld met de resolutie van de HDTV zelf, tot 1080p.

Om recht te doen aan de uitstekende geluidskwaliteit van HD DVD, is elke Toshiba HD DVD notebook uitgerust met de technologie Dolby Home Theater of Dolby Sound Room. De Qosmio G40 en de Satellite X200 worden geleverd met Dolby Home Theater. Deze technologie plaatst de gebruiker in het centrum van de actie op het scherm en levert een meeslepende 'surround sound'-ervaring op; daarbij kan het geluid worden geleverd door stereoapparatuur, meerkanaals geluidsbronnen, koptelefoons, tweekanaals of 5.1-kanaals luidsprekersystemen en de ingebouwde Harman Kardon Bass Reflex stereospeakers met subwoofer. De Satellite P200 en de Satellite A200 notebooks worden geleverd met Dolby Sound Room. Deze technologie levert een virtuele 'surround sound'-ervaring op, waarbij gebruik kan worden gemaakt van stereospeakers of om het even welke koptelefoon.

De Qosmio G40, Satellite X200, Satellite P200 en Satellite A200 met HD DVD drive zijn nu verkrijgbaar (www.computers.toshiba.nl) voor prijzen vanaf ¤ 999,- incl. BTW.

Om de consument de voordelen van HD-DVD en de bovengenoemde notebooks zelf te laten ervaren, organiseert Toshiba een landelijke roadshow van 13 december 2007 tot en met 5 januari 2008 in de winkels van de voornaamste retailers.

Over Toshiba

Toshiba Information Systems Benelux is een dochteronderneming van de Computer Systems Division van Toshiba Europe GmbH, leverancier van portable computers. Voor meer informatie zie www.computers.toshiba.nl.

Het moederbedrijf, Toshiba Corporation, nummer 8 op de wereldranglijst van computer- en elektronicabedrijven, is toonaangevend fabrikant van informatie- en communicatiesystemen, elektronische componenten, consumentenproducten, medische apparatuur en power systems. Integratie van de betreffende divisies verzekert het bedrijf van een positie als innovator op het gebied van geavanceerde componenten, producten en systemen. Toshiba heeft wereldwijd meer dan 191.000 medewerkers en de jaaromzet bedraagt ruim 62 miljard US$ (2006).