Gemeente Nijmegen

Kinderlintjes 2007

20/11/2007

Burgemeester De Graaf reikte op dinsdag 20 november 2007 (Dag van de Rechten van het Kind) in het Stadhuis de Nijmeegse Kinderlintjes uit. De de uitreiking startte om 13.00 in de Schepenhal. Jurylid Jochem van Gelder voerde met de `mini-decorandi' een kort gesprekje.


* Jochem van Gelder, tv-presentator;
* Jola van Dijk, het jongste raadslid van de gemeente Nijmegen;
* Julia Bombach, jeugdturnster, winnares jeugdsportprijs Nijmegen 2006;

* Jaime Tromp, alias Prins Jaime de Eerste, de huidige Jeugdprins Carnaval van Knotsenburg;

* Ans Bal-Schellekens, gepensioneerde superjuf van Basisschool De Sterredans.

Er werden in totaal 11 lintjes uitgereikt. De volgende kinderen en/of groepen kregen een lintje.

Basisschool De Buut, bovenbouw (groep 6,7 en 8) Omdat deze kinderen in hun vrije tijd (tijdens de vakantie) actief zijn bij de jaarlijkse dodenherdenking op 4 mei: zij maken en lezen gedichten voor en zij reiken de kransen aan aan de kransenleggers. De bovenbouw van De Buut krijgt hiervoor een lintje. De volgende kinderen ontvingen het lintje in namens de school: Lotte Grond, Tjom Arens, Lee van Dillen, Lotte ter Heggen, Roos Buijs, Malou Wippenaar, Roy Sparidans, Patrick Joosten en Eef Vintges.

Wildcats
Deze jonge basketballers (jongens onder 12) zijn voor het eerst in de Nijmeegse basketballgeschiedenis Nederlands kampioen basketball geworden! Een dergelijke sportprestatie is belangrijk voor Nijmegen, daarom een lintje voor de hele groep. Het team bestaat uit Sander den Boer, Keanu Chin, Nick Hammink, Ryan Hammink, Najim Jansen, Bas Janssen, Axel Kootstra, Ali Nedjati, Muris Pasic, Thijs van der Spoel, Stefan Topalovic, Bob van der Wielen en Nard Willemse.

BuurtRangers
Het hele jaar zijn meer dan 600 BuurtRangers in Nijmegen druk met het opruimen van zwerfvuil. Het is bijzonder dat zij zich hier belangeloos voor inzetten. Hoewel eigenlijk alle BuurtRangers een lintje verdienen, worden ze nu uitgereikt aan een heel actieve groep uit Malvert.
Davey Riep, Diego Schoenmakers, Sarah Boulehoual, Ichraq Boulehoual, Chayenne Schoenmakers, Lorena van Tent, Joey Willems en Ricardo Willems namen allemaal een lintje in ontvangst.

Emma Timmermans
Emma (7 jaar) heeft geld ingezameld voor de Prateeksha Nagar school in Mumbai in India. Zij heeft in Nederland geld ingezameld door verschillende acties, zoals heitje voor karweitje. In India heeft zij spulletjes gekocht voor deze school zodat de mensen er in de winkeltjes ook wat aan hebben.

Achtergrondinformatie
De Kinderlintjes zijn bedoeld voor alle kinderen in Nijmegen tussen de 4 en 12 jaar die zich belangeloos inzetten voor Nijmegen of voor Nijmegenaren, die een bijzondere prestatie hebben geleverd voor de samenleving of de stad, en die een voorbeeld zijn voor anderen.

Iedereen kon tot 20 oktober 2007 een kind aanmelden voor een lintje.

Op 1 november bepaalde de jury welke kinderen een lintje zouden krijgen. De jury bestond uit de volgende personen.