Ingezonden persbericht


Swarovski en HARTING Technology Group beslissen beter en sneller dankzij

Fujitsu Siemens Computers en

SAP NetWeaver® Business Intelligence

Oplossingen voor snellere gegevensanalyse en betere business intelligence

Maarssen, 20 november 2007 - Fujitsu Siemens Computers, de leidende Europese IT-leverancier, heeft vandaag bekendgemaakt dat Swarovski en de HARTING Technology Group, oplossingen van Fujitsu Siemens Computers en SAP AG inzetten om hun gegevensanalyse te versnellen. Beide klanten werken met SAP NetWeaver® Business Intelligence Accelerator (SAP NetWeaver BI Accelerator) op servers van Fujitsu Siemens Computers. Dit biedt hun een grote verbetering van hun business intelligence-analyses, ook op het gebied van snelheid en laadtijd.

Met SAP NetWeaver BI Accelerator kunnen managers in een oogwenk informatie raadplegen en gegevens evalueren. Op die manier kunnen zij sneller beslissen en hun voordeel doen met hogere inkomsten en dalende kosten die hieruit voortkomen.

Swarovski, de wereldberoemde in Oostenrijk gevestigde kristalfabrikant, gebruikt een PRIMERGY-serverplatform van Fujitsu Siemens Computers voor zijn gehele op SAP® gebaseerde omgeving. Swarovski werkt al sinds maart 2007 met SAP NetWeaver BI Accelerator. Fujitsu Siemens Computers leverde de volledige serviceportefeuille: van professionele diensten tot de vooraf geconfigureerde infrastructuuroplossing.

"Om onze managementrapportages te optimaliseren, hebben wij uiterst complexe gegevensevaluaties nodig," vertelt Helmut Krimbacher, CIO van Swarovski. "Dergelijke rapporten vereisen een uitstekende IT-infrastructuur en buitengewone processorprestaties. Doordat het aantal gegevens blijft groeien en onze bedrijfsprocessen continu worden geoptimaliseerd, is een veel snellere gegevensverwerking noodzakelijk. SAP NetWeaver BI Accelerator versterkt SAP Netweaver BI die we al geïmplementeerd hadden. Hierdoor kunnen we de vereiste prestaties bereiken. Omdat wij een volledige infrastructuuroplossing van Fujitsu Siemens Computers gebruiken, beschikken wij ook over een IT-platform dat aan al onze behoeften op het gebied van rekenvermogen, flexibiliteit en betrouwbaarheid voldoet. Bovendien hoeven onze IT-beheerders zich niet langer voortdurend bezig te houden met tijdrovende routineklussen. Zij kunnen zich nu op hun andere taken concentreren."

De HARTING Technology Group is gevestigd in Duitsland en is gespecialiseerd in de ontwikkeling van apparatuur voor elektrische, elektronische en optische verbindingen, transmissie en netwerken. De organisatie gebruikt eveneens SAP NetWeaver BI Accelerator op PRIMERGY Blade servers. Na een gebruiksanalyse in mei 2007 besloot HARTING om tijdens een proefproject met Fujitsu Siemens Computers SAP NetWeaver BI Accelerator in te voeren.

"De voortdurende grotere gegevensvolumes en de toenemende behoefte aan rapporten en analyses vragen een veel snellere toegang tot bedrijfsinformatie," zegt Claus Hilger, general manager, Information Technology bij the HARTING Technology Group. "Dankzij SAP NetWeaver BI Accelerator kunnen onze mensen informatie in reële tijd raadplegen. Een ander voordeel is dat wij onze bestaande IT-investeringen nu beter benutten."

Fujitsu Siemens Computers en SAP leveren "supercharged" analytica voor business intelligence

Fujitsu Siemens Computers levert de SAP NetWeaver BI Accelerator-software op PRIMERGY BX 620 S4 Blade Servers en FibreCAT/EMC CX Series. Zo zijn de oplossingen niet alleen nuttig voor de onderneming in zijn geheel, maar ook voor de verschillende departementen. De oplossing is interessant voor afdelingshoofden in functies als informatietechnologie, verkoop, financiën en executive management.

"Wij werken al verscheidene jaren nauw samen met Swarovski en de HARTING Technology Group is een buitengewoon interessante nieuwe klant voor onze PRIMERGY blade-oplossingen," zegt Dieter Herzog, executive vice president, Infrastructure Products bij Fujitsu Siemens Computers. "Het zijn twee vooruitziende, toekomstgerichte klanten die weten hoe zij de voordelen van een dynamische, flexibele IT-infrastructuur kunnen benutten en zo hun bedrijfsprocessen optimaliseren. Wij leveren SAP NetWeaver BI Accelerator op onze PRIMERGY Blade Server BX620, zodat onze klanten niet alleen van de uitstekende eigenschappen van onze PRIMERGY-servers profiteren, maar ook, dankzij een minder complexe IT-infrastructuur, hun kosten kunnen verlagen."

Fujitsu Siemens Computers levert de BI Accelerator-infrastructuuromgeving ook op de FibreCAT/EMC CX Series. Deze omgeving maakt een flexibele scale-out op hoog niveau en gebruik van EMC's beproefde opslagtechnologie mogelijk.

Chuck Hollis, Vice President of Technology Alliances bij EMC Corporation, merkt op: "Toepassingen voor business intelligence zijn voor grote ondernemingen van kritiek belang. Het SAP BI-Accelerator-pakket dat Fujitsu Siemens Computers en EMC samen ontwikkeld hebben, is de oplossing voor snel groeiende informatiedatabanken. Het is ook een oplossing voor de toenemende vraag naar informatieanalyse door steeds meer medewerkers. SAP-gebruikers hebben nu een schitterende kans om analyseresultaten sneller en in een veilige, betrouwbare informatie-infrastructuur te ontvangen."

SAP NetWeaver BI Accelerator verbetert de prestaties van zoekopdrachten, beperkt de administratieve taken en maakt batchprocessen compacter. De oplossing is gebaseerd op compressie, parallelle verwerking in het geheugen en zoektechnologieën. Het levert consistent snelle responstijden, zelfs als gegevensvolumes en het aantal gebruikers toenemen en analyses complexer worden. Daardoor kunnen query's die vroeger minuten of zelfs uren duurden nu in enkele seconden voltooid zijn. De oplossing levert verbeterde functies voor business intelligence en heeft weing aanpassingen, ontwikkelingen of integratiewerk nodig om haar plaats in het systeemlandschap van de gebruiker te vinden. SAP NetWeaver BI Accelerator is schaalbaar en gebruiksvriendelijk. De software versnelt de uitvoering van zoekopdrachten en het laden van gegevens, zodat klanten als Swarovski en de HARTING Technology Group hun investering maximaal laten renderen.

"Moderne topbedrijven moeten in reële tijd en met kennis van zaken kunnen beslissen," zegt Stefan Sigg, vice president van SAP NetWeaver BI Server & Enterprise Search bij SAP. "Wij zijn er trots op dat wij met partners als Fujitsu Siemens Computers kunnen samenwerken om onze gezamenlijke klanten oplossingen aan te bieden die aan hun businessbehoeften voldoen en die hen in staat stellen om met meetbare resultaten beslissingen te nemen en gegevens te analyseren."


- Einde -

Over Fujitsu Siemens Computers:

Fujitsu Siemens Computers is de toonaangevende Europese IT-fabrikant en de marktleider in Duitsland. Met zijn strategische nadruk op innovatieve mobiliteit en producten, diensten en oplossingen voor dynamische datacenters, levert het bedrijf een uniek assortiment van producten en diensten, van notebooks en desktops tot servers en oplossingen en diensten voor de IT-infrastructuur. Fujitsu Siemens Computers is aanwezig op alle belangrijke markten van Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Zijn dienstendivisie is in 170 landen actief. Het bedrijf doet zijn voordeel met de globale samenwerking en het innovatievermogen van zijn twee aandeelhouders, Fujitsu Ltd. en Siemens AG. De nadruk ligt op de specifieke vereisten van de klanten, van grote tot kleine of middelgrote ondernemingen of privégebruikers. Fujitsu Siemens Computers is lid van het United Nations Global Compact Initiative.

Voor meer informatie over Fujitsu Siemens Computers, bezoekt u: www.fujitsu-siemens.nl

Informatie over verantwoordelijk ondernemen vindt u op www.fujitsu-siemens.com/aboutus/sor/index.html.

SAP, SAP NetWeaver en andere producten en diensten van SAP die in dit document worden vermeld, zijn net als hun respectieve logo's handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van SAP AG in Duitsland en verscheidene andere landen overal ter wereld.


---

PR-contactpersoon:

Christiene Bouwens Marenthe de Nijs

Manager Marketing Communicatie

Tel : +31 (0)346 - 598 794 / +31 (0)6-533 86 091 Tel:+31 (0)172 - 479913 / +31 (0)6-1850 1806

Telefax: +31 (0)346-550152 Telefax: +31 (0)172-479607

E-mail : christiene.bouwens@fujitsu-siemens.com E-mail: marenthe@primacommunicatie.nl