Amsterdam Oud Zuid


Straten in De Oude Pijp nog schoner

Veiligheid en leefbaarheid verbeterd

Wie regelmatig in De Oude Pijp komt is het wellicht al opgevallen: het is schoner op straat. En een schone straat maakt de buurt prettig, waar bewoners en bezoekers zich thuis voelen. Het drukbezochte deel van De Oude Pijp, met name rond het Marie Heinekenplein, heeft de allure van de binnenstad en trekt ook steeds meer buitenlandse bezoekers. Het stadsdeel wil hen graag netjes blijven ontvangen. Zeker nu de feestdagen eraan komen en de winterstemming langzaam het stadsdeel omarmt.

Het schone straatbeeld is direct het gevolg van de motie die de stadsdeelraad eind juni aannam en het bestuur verplichtte om maatregelen te nemen. De kwaliteitsdoelstelling die het stadsdeel zich hiermee heeft opgelegd, is bereikt. Voor het continueren van de goede resultaten wordt nu gezocht naar een structurele vervolgaanpak.

Wethouder Paul van Grieken: "Bijna dagelijks zie ik wat voor gevolg de beleving van De Oude Pijp heeft op bewoners en bezoekers. Een schone straat maakt een straat ook veiliger en beter leefbaar. En daarop blijft het bestuur zich ook concentreren in 2008."

Bouwterrein Noord-Zuidlijn

De bouwactiviteiten van de Noord-Zuidlijn in de Ferdinand Bolstraat vertroebelen op het eerste gezicht de blik van het publiek. Ze geven de straat een rommelig en wellicht onveilig aanzicht. Toch is het in de omgeving van het bouwterrein schoon. Om zwerfafval te voorkomen zijn vuilnisbakken geplaatst. En ook hier vinden zeven dagen per week de vegers en bladblazers, die overigens niet alleen voor bladvuil worden ingezet, hun weg langs de tijdelijke bestrating.

De combinatie van deze extra maatregelen plus het navolgen van de regels door bewoners wat betreft de inzameling van huisvuil (zet uw huisvuil op de juiste dagen buiten, meld grofvuil aan bij meldpunt Openbare Ruimte) zorgen ervoor dat De Oude Pijp het goede voorbeeld geeft.

Meldpunt