Ingezonden persbericht


Nieuwe functionaliteit voor projectbeheer in IFS Applications

Eindhoven, 20 november 2007

IFS, leverancier van componentgebaseerde bedrijfssoftware, heeft in IFS Applications verbeteringen aangebracht die bedoeld zijn voor projectgedreven organisaties. De software biedt ondersteuning voor alle aspecten van projecten, contracten en asset management.

De verbeteringen zijn in samenwerking ontwikkeld met klanten actief in onder meer de bouw, EPCI, productie en service & onderhoud. Bij de ontwikkeling van de software is rekening gehouden met de complete levenscyclus van een project. Onder meer is functionaliteit aanwezig voor projectbeheer, contractbeheer (inclusief subcontracting), risicobeheer, kostenmanagement, resource planning, betaalprocessen, budgetbeheer en forecasting.

'Sinds midden jaren '90 ontwikkelen we componenten voor klanten in projectgebaseerde markten', zegt Nico van Heuven, directeur van IFS Benelux. 'Belangrijk daarbij zijn de mogelijkheden tot samenwerken binnen de projecten met derden, zoals leveranciers, partners en klanten. Bovendien draaien steeds meer van onze klanten meerdere complexe projecten tegelijkertijd, waarbij vestigingen in diverse landen betrokken zijn. Daarop spelen we in met onze software.'

Vernieuwingen
De belangrijkste vernieuwingen in IFS Applications voor projectbeheer betreffen beheer van verkoopcontracten (sales contract management), uitbestedingen (subcontract management), projectbudgettering en forecasting en risk management.

In verkoopcontracten ondersteunt IFS Applications het complete proces van offertes (inclusief versiebeheer) tot en met een workflow voor facturering.

Subcontract management ondersteunt alle fasen van de uitbesteding, van aanvraag tot betaling. Daarbij horen taakmanagement, versiebeheer en diverse opties voor het goedkeuringsproces. Ten slotte bevat de component functionaliteit voor het betaalproces en calculatie- en validatiemethoden.

Projectbudgettering en forecasting geven mogelijkheden voor projectspecifieke budgettering, pro-actief budgetbeheer en diverse prognoses. Daarnaast is een grafische weergave mogelijk van de projectvoortgang en kan de gebruiker op elk gewenst moment via een snapshot gedetailleerde projectinformatie opvragen.

Risk management bevat een kwalitatieve analyse van de risico's op elk moment in de levenscyclus van een project. De risico's zijn zichtbaar inclusief de uitstaande acties ter vermindering van de risico's. Tevens is op elk niveau van het project de kostenontwikkeling zicthbaar.

De componenten van IFS Applications voor projectbeheer zijn te integreren met externe projectplanningmodules, zoals Primavera Project Management en MSproject.

------------------------------------------------

Over IFS
IFS ontwikkelt en levert componentgebaseerde applicaties voor middelgrote en grote ondernemingen en organisaties die snel op marktveranderingen willen inspelen. IFS bestaat sinds 1983 en heeft inmiddels wereldwijd zo'n 2.600 medewerkers. Van IFS Applications verscheen onlangs de zevende generatie. Dankzij de open, componentgebaseerde structuur is de oplossing zeer gebruiksvriendelijk en snel te implementeren en te onderhouden. De software is in 54 landen beschikbaar en in 22 talen. IFS heeft wereldwijd ruim 600.000 gebruikers in de sectoren aerospace & defense, automotive, high-tech, industriële productie, procesindustrie, retail, constructie, contracting, service & facilities management en utilities & telecom. IFS Applications biedt ERP-functionaliteit op het gebied van onder meer productie, supply chain management (SCM), customer relation management (CRM), Product Lifecycle Management (PLM), asset management, performance management (CPM) en Maintenance, Repair and Operations (MRO). In de Benelux werkt IFS voor klanten als Helpman, BV Koninklijke Kempen & Begeer (Gero), Amefa, Hertel, Bart's Retail, Marskramer en Intertoys. Het bedrijf staat genoteerd op de beurs van Stockholm (XSSE: IFS). Meer informatie: www.ifsnl.com.

Meer persinformatie:
IFS
Renske van der Weijden
Telefoon: +31 (0)40 292 3292
Email: renske.van.der.weijden(at)ifsnl.com

Wisse Kommunikatie
Francine Loos
Telefoon: +31 (0)26 4431523 / +31 (0)6 11041 635
Email: francine.loos(at)wisse-worldcom.nl